Ανατροπή! Αλλάζουν ημερομηνία διεξαγωγής οι Χρυσές Σφαίρες

Ανατροπή! Αλλάζουν ημερομηνία διεξαγωγής οι Χρυσές Σφαίρες

Η διοργάνωση δε θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2021!

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω-κάτω στις ζωές όλων μας, αλλά και σε μεγάλου βεληνεκούς διοργανώσεις, όπως οι Χρυσές Σφαίρες. Παραδοσιακά, τα κινηματογραφικά «Golden Globe Awards» παρουσιάζονταν μήνα Ιανουάριο και αποτελούσαν τον προάγγελο των βραβείων Oscar. Ωστόσο, ο κορονοϊός άλλαξε τα πλάνα της διοργάνωσης και αντί για τον Ιανουάριο του 2021, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood (HFPA) ανακοίνωσε χθες ότι οι Χρυσές Σφαίρες θα πραγματοποιηθούν στις 28 Φεβρουαρίου, ημερομηνία η οποία προοριζόταν για τα Oscars 2021, τα οποία μετατέθηκαν για τον προσεχή Απρίλιο. Ή Ένωση, που αποτελεί και τη διοργανώτρια των Χρυσών Σφαιρών, θα διευκρινίσει κατά τις προσεχείς εβδομάδες τα κριτήρια της επιλεξιμότητας των ταινιών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Πέραν της ημερομηνίας, έγινε γνωστό ότι την 78η τελετή απονομής των Golden Globe Awards θα παρουσιάσουν- εκτός απροόπτου- οι ηθοποιοί Tina Fey και Amy Poehler.

tina fey

Και τα βρετανικά Bafta, όμως, άλλαξαν την ημερομηνία απονομής τους, για τις 25 Απριλίου 2021, καθώς και αυτά αποτελούν τον προάγγελο των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Την ίδια ώρα οι περισσότερες αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες συνεχίζουν να είναι κλειστές, ενώ πολλά γυρίσματα έχουν σταματήσει τόσο στο Los Angeles όσο και στον υπόλοιπο κόσμο υπό τον φόβο εμφάνισης ενός νέου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.



Διάβασε ακόμα: Charlize Theron-Sean Penn: Η μεγαλύτερη αποκάλυψη για τη σχέση τους