Η οικία των προγόνων του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού δεν είναι αυτή που νόμιζες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η οικία των προγόνων του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού δεν είναι αυτή που νόμιζες

Σε θέλουμε ψύχραιμη

Το Κωνσταντίνου και Ελένης ήταν μία από τις σειρές της δεκαετίας του 90’ που πραγματικά σάρωσε σε τηλεθέαση το διάστημα που προβαλλόταν. Για δύο χρόνια ήταν η αγαπημένη σειρά όλων, και όσα χρόνια και αν παίχτηκε σε επανάληψη δεν σταμάτησε να σημειώνει τρελά ποσοστά τηλεθέασης και να σαρώνει τα μηχανάκια της AGB. Ακόμη και σήμερα που το βλέπουμε κάθε μεσημέρι, δεν υπάρχει άνθρωπος να μην το παρακολουθεί, και δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ξέρει απέξω πια όλους τους διαλόγους. Όποιο επεισόδιο και να παίξει πρώτα λες τον διάλογο εσύ και μετά οι πρωταγωνιστές. Μάλλον δεν μας έχουν κάνει καλό τόσες επαναλήψεις.

Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που δεν γνώριζες για την αγαπημένη σου σειρά, και ίσως και να σε σοκάρουν μόλις τα μάθεις. Για την ακρίβεια είναι ένα πράγμα αυτό που πρέπει να ακούσεις, και είναι και το πιο σημαντικό από όλα. Όπως αντιλήφθηκες λογικά από τον τίτλο του κειμένου θα μιλήσουμε για το σπίτι που γυρίστηκε το Κωνσταντίνου και Ελένης. Ναι, γι’ αυτή την πολυπόθητη μονοκατοικία στο Μαρούσι που έγιναν όλα όσα είδαμε στα επεισόδια της σειράς. Δύο δικαιούχοι, δύο διαθήκες και κανένας νόμιμος ιδιοκτήτης, αφού κανείς δεν ξέρει ποια διαθήκη συντάχθηκε τελευταία.

Το νεοκλασικό στο Μαρούσι είναι το μήλον της έριδος για τον Κωνσταντίνο Κατακουζηνό και την Ελένη Βλαχάκη, αφού και οι δύο θέλουν το σπίτι και κανένας δεν υποχωρεί. Εν τέλει *spoiler alert* σε μια προσπάθεια να τα βρουν, οι πρωταγωνιστές παντρεύονται (και χωρίζουν) και δεν μαθαίνουμε ποτέ ποιος κρατάει το σπίτι. Να όμως που τώρα πρέπει κάτι να σου πούμε γι’ αυτό το σπίτι. By the way αν ο Χάρης Ρώμας μας ακούει ή έστω μας διαβάζει, ας δώσει ένα επετειακό επεισόδιο να δούμε απλά τι συνέβη στο τέλος.

Και τώρα κάτσε γιατί θα σου χρειαστεί. Το νεοκλασικό στο Μαρούσι δεν ήταν ποτέ αληθινό σπίτι. Οκ, σοκαρίστηκες το ξέρουμε, αλλά είναι αλήθεια. Η οικία των προγόνων του Κωνσταντίνου Κατακουζηνού δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα στούντιο.

Δες τη φωτό στη gallery και θα καταλάβεις.