Όχι πια Oprah, αλλά Dr.Oprah

Όχι πια Oprah, αλλά Dr.Oprah

Η Oprah Winfrey παρέλαβε ένα τιμητικό πτυχίο από πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής.

Μέχρι πρόσφατα η Oprah Winfrey ήταν η βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης και η μεγάλη κυρία της τηλεόρασης, γενικότερα. Από δω και πέρα όμως, η Oprah θα είναι γνωστή με έναν τίτλο ακόμα, και αυτός θα είναι «δόκτωρ».

Η διάσημη παρουσιάστρια τιμήθηκε από το University of the Free State της Νότιας Αφρικής με ένα τιμητικό διδακτορικό της εκπαίδευσης, την Παρασκευή που μας πέρασε. Η Oprah επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο, στο οποίο πριν πέντε χρόνια, τέσσερις λευκοί μαθητές είχαν φτιάξει ένα βίντεο όπου ταπείνωναν τους μαύρους καθαριστές του κτιρίου, κάνοντας πως κατουρούσαν στο φαγητό τους.

Όταν η Winfrey παρέλαβε το διδακτορικό, ανέβασε τους πέντε καθαριστές πάνω στην σκηνή, και τους αποκάλεσε ήρωες, λέγοντας «Ότι έγινε εδώ στο Free State, από άποψη φυλετικής συμφιλίωσης, ειρήνης, αρμονίας, μιας καρδιάς που καταλαβαίνει και ανοίγεται σε μια άλλη, δεν είναι κάποιου είδους θαύμα. Είναι πραγματικά η ουσία της νέας Νότιας Αφρικής».

Η Dr. Oprah, δεν επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Νότια Αφρική, καθώς το 2007 εγκαινίασε το ίδρυμα Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls, στο Johannesburg.