Κων/νου & Ελένης: Ξέρεις ποιο είναι το απαγορευμένο επεισόδιο;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κων/νου & Ελένης: Ξέρεις ποιο είναι το απαγορευμένο επεισόδιο;

Που δεν έχει προβληθεί ποτέ σε επανάληψη;

Τόσα χρόνια βλέπουμε και ξαναβλέπουμε το Κωνσταντίνου και Ελένης και η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε ιδέα ότι υπάρχει επεισόδιο που αποκαλείται «το απαγορευμένο επεισόδιο». Ξέρουμε πως υπάρχουν αρκετά επεισόδια που δεν προβάλλονται τόσο συχνά, όσο κάποια άλλα, όπως για παράδειγμα αυτό που έχει τίτλο «Τα αυγά και τα πασχάλια», όμως αυτό το ένα έχει προβληθεί μόνο μία φορά σε επανάληψη, κι έκτοτε αν θες να το δεις μπορείς να το αναζητήσεις μόνο στο YouTube.

Ο λόγος για το «Η τελευταία μέρα του κόσμου», που προβλήθηκε για πρώτη φορά λίγο πριν μπούμε στο 2000 (feeling old yet;) Το συγκεκριμένο επεισόδιο αποτελεί πλέον ένα από τα συλλεκτικά της σειράς, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό το κανάλι δεν το προβάλει για έναν και μόνο συγκεκριμένο λόγο, τον οποίο αποκλείεται να φανταστείς. Όχι, το θέμα δεν είναι πως πρόκειται για ένα μακάβριο επεισόδιο, λόγω της λεγόμενης συντέλειας του κόσμου που υποτίθεται θα γινόταν με την άφιξη του 2000.

Ποια είναι όμως η αιτία; Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η αιτία που το κανάλι έχει αποφασίσει να διαγράψει το επεισόδιο αυτό από τον προγραμματισμό του και τις επαναλήψεις, είναι γιατί πρόδιδε την ηλικία της σειράς. Κουλό λιγάκι αν σκεφτείς πως υπάρχουν άλλοι τόσοι τρόποι για να ανακαλύψεις την ηλικία της σειράς. Μεταξύ μας πιο πειστική θα ήταν η δικαιολογία για το ότι είναι μακάβριο λόγω της συντέλειας.

Το αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών πάντως είναι το επεισόδιο να θεωρείται τόσο σπάνιο που οι τηλεθεατές να το παρακολουθήσουν στο YouTube, κάνοντας το παράλληλα το πιο δημοφιλές ολόκληρης της σειράς, έχοντας συγκεντρώσει τα περισσότερα views.