Νεκρή η Ellen DeGeneres; Τα tweets και τα memes που έγιναν viral

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Νεκρή η Ellen DeGeneres; Τα tweets και τα memes που έγιναν viral

Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο

Οι φορές που έχουμε ξυπνήσει το πρωί και έχουμε δει για διάφορους celebrities στο διαδίκτυο πως δεν βρίσκονται πια στη ζωή, δεν είναι λίγες. Όλα ξεκινούν από κάτι μικρό, το οποίο το βλέπει κάποιος, και μετά κάποιος άλλος και εν τέλει καταλήγει να γίνει viral από άκρη σε άκρη του διαδικτύου κάνοντας τον κόσμο να αντιδρά. Τα λεγόμενα hoaxes λοιπόν μας έχουν στιγματίσει αρκετά αυτά τα χρόνια, αφού αρκετοί έχουν περάσει από αυτό το στάδιο. Φέτος, και για να γίνουμε πιο σαφείς, το βράδυ της Δευτέρας, από αυτό το στάδιο πέρασε η Ellen DeGeneres.

Ναι, καλά διαβάζεις. Η Ellen DeGeneres είναι νεκρή και η είδηση κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Εντάξει, δεν είναι αφού πρόκειται για hoax, το λέμε απλά έτσι για να καταλάβεις τι έχει συμβεί. Παρά λοιπόν το γεγονός πως η Ellen ζει και βασιλεύει, το hashtag #RIPEllen έχει κατακλύσει το Twitter και εννοείται χιλιάδες χρήστες ανά τον κόσμο αναρωτιούνται αν πρόκειται για αληθινή είδηση.

Για να σε σώσουμε από το να μπεις στο Twitter και να δεις όλα αυτά τα hashtag, αναζητώντας κι εσύ μια εξήγηση για το συνέβη, επίτρεψε μας να σε βάλουμε στο κλίμα. Σύμφωνα με τη New York Post, υπάρχουν φήμες σχετικά με την ακύρωση της τηλεοπτικής εκπομπής της Ellen. Αλλά αν ψάξεις περαιτέρω το tag, μπορείς να δεις μια ομάδα ατόμων να αστειεύονται ότι η Ellen έπεσε από μια στέγη. Και έτσι, το #RIPEllen γεννήθηκε. Ακολουθούν μερικά από τα αρχικά tweets από το απόγευμα της Δευτέρας.

Μάλιστα για να σου κάνουμε πιο σαφές πως πρόκειται για φάρσα κι ένα κακόγουστο αστείο, μπορείς να δεις τα post που έχει κάνει ένας τόνος χρηστών του Twitter δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις αγαπημένες τους διασημότητες με κοντά ξανθά μαλλιά (και καλά να μοιάζει στην Ellen) μαζί με το hashtag και τα συναισθήματα όπως. Το λες και τραγικό.

Τι να έκανε άραγε η Ellen μετά από όλο αυτό; Έχει κάνει κάποια μήνυση; Κανείς δεν ξέρει.