Και όμως φορούν και οι royals μάσκα. Ποια όμως το έκανε πρώτη;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Και όμως φορούν και οι royals μάσκα. Ποια όμως το έκανε πρώτη;

Ποια απαθανάτισε ο φακός;

Μπορεί η ζέστη τις τελευταίες ημέρες να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όμως αυτό δεν έχει αποδειχθεί και εντελώς σωτήρια λύση για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αντιθέτως, τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται και η χρήση της μάσκας έχει γίνει πια υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς όπου υπάρχει συνωστισμός και δεν μπορεί να τηρηθεί κάποια απόσταση. Και αν νόμιζες πως αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα έκανες λάθος.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο που το lockdown τους κράτησε λίγο παραπάνω, χρησιμοποιούν επίσης παντού τις μάσκες και μάλιστα τις χρησιμοποιούν και σε δημόσιους χώρους. Αυτό που ίσως δεν φανταζόσουν είναι, πως και οι royals φορούν μάσκες και μάλιστα σε δημόσιες εμφανίσεις σε ανοιχτό χώρο. Έχουμε μάλιστα κα φωτογραφίες από το μέλος της βασιλικής οικογένειας που τη φόρεσε για πρώτη φορά σε events που έπρεπε να παρευρεθεί.

Η δούκισσα της Κορνουάλης Camilla, απαθανατίστηκε με τη μάσκα της στο Λονδίνο μετά την επίσκεψή της στο Boots Piccadilly Store. Εκεί όπου βρέθηκε, άκουσε για το φιλανθρωπικό πρόγραμμά τους για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζει η οργάνωση το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που βλέπουμε μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας να κυκλοφορεί με μάσκα σε δημόσια έξοδό της. Η δούκισσα της Κορνουάλης επέλεξε μία μάσκα της σχεδιάστριας Fiona Clare, της οποίας οι χρωματισμοί ταίριαζαν φυσικά με το φόρεμα που φορούσε, στους μπλε τόνους. Να σου θυμίσουμε επίσης πως ο σύζυγος της Camilla, πρίγκιπας Κάρολος κόλλησε κορονοϊό τον Μάρτιο που μας πέρασε, από τον οποίο όμως παρά την ηλικία του ανάρρωσε πολύ γρήγορα.