Τα προσωπικά αντικείμενα της Elizabeth Taylor στο σφυρί

Τα προσωπικά αντικείμενα της Elizabeth Taylor στο σφυρί

Ο οίκος Christie's σκοπεύει να βγάλει σε δημοπρασία την περιουσία της Liz Taylor.

Στις 23 Μαρτίου του 2011 η «μεγάλη» Elizabeth Taylor έκλεισε για πάντα τα θρυλικά μωβ μάτια της, κι ας μην ήταν μωβ στην πραγματικότητα, στερώντας τη λάμψη της, ακόμα και σε αυτή την ηλικία, από τον κόσμο του Hollywood και του κινηματογράφου εν γένει.

Τρεις μήνες μετά, ο οίκος Christie's ανακοινώνει πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη δημοπρασία η οποία θα κάνει περιοδεία σε ολόκληρο τον κόσμο και θα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο πολύτιμα και αγαπημένα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία της μεγάλης σταρ.

Ο οίκος Christie's συγκεντρώνει ήδη μια μεγάλη συλλογή άξιας μουσείου, από κοσμήματα, ρούχα, αξεσουάρ, έργα τέχνης και αναμνηστικά που ανήκαν στην Taylor και θα τα εκθέσει στην τρίμηνη παγκόσμια περιοδεία του που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

'Ένα ποσοστό των εισπράξεων τόσο από τα εισιτήρια της έκθεσης όσο και από τα ποσά των πωλήσεων θα πάει στο Elizabeth Taylor AIDS Foundation, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε η ηθοποιός το 1993.

Ο πρόεδρος του οίκου Christie's στην Αμερική, Marc Porter δήλωσε σχετικά «Η έκθεση αυτή θα ανοίξει ένα παράθυρο μέσα στον κόσμο ενός πραγματικού ειδώλου, μιας σπάνιας γυναίκας που έγινε από τη πρώτη στιγμή μια παγκοσμίου φήμης κινηματογραφική σταρ και fashion icon, μια στοργική μητέρα, μια επιτυχημένη επιχειρηματίας και μια γενναιόδωρη ανθρωπίστρια».