Μeghan και Harry ξεπλήρωσαν τα χρέη τους: Οριστικό το «διαζύγιο» με το Παλάτι

Πατούλια Κατερίνα
Μeghan και Harry ξεπλήρωσαν τα χρέη τους: Οριστικό το «διαζύγιο» με το Παλάτι

Το Megxit ολοκληρώθηκε πέντε μήνες μετά την παραίτηση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

Μέσα από επίσημη ανακοίνωσή του, το ζευγάρι τονίζει πως έχει αποπληρώσει το κόστος της ανακαίνισης του σπιτιού του στην Βρετανία, του επίμαχου Frogmore Cottage, η οποία είχε κοστίσει 2,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πρίγκιπας Harry, μετά και την τεράστια συμφωνία με το Netflix, είναι οικονομικά ανεξάρτητος και από τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, ενώ Meghan και Harry θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Frogmore ως κατοικία τους κάθε φορά που θα επισκέπτονται τη Βρετανία αλλά θα πληρώνουν ένα νοίκι το ύψος του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

Η ανακαίνιση του Frogmore στο οποίο οι Sussexes έμειναν μόλις έξι μήνες προτού μετακομίσουν στον Καναδά κι από εκεί στο Los Angeles, είχε γίνει μήλον της έριδος ανάμεσα στα βρετανικά tabloids και το Παλάτι, μιας και οι εφημερίδες κατηγορούσαν τον Harry πως χρέωσε ένα υπέρογκο ποσό στους βρετανούς φορολογούμενους για να φύγει μέσα σε μια νύχτα από τη χώρα.

«Ο δούκας του Sussex έκανε μια συνεισφορά για να καλυφθεί το ποσό που είχε διατεθεί για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, ιδιοκτησίας της βασίλισσας και θα παραμείνει κατοικία του δούκα και της οικογένειάς του στη Βρετανία».



Οι επικριτές του ζευγαριού πάντως, είχαν ζητήσει μετά το Megxit, όχι μόνο την αποπληρωμή των εξόδων ανακαίνισης αλλά και το να μην μπορούν πια να χρησιμοποιήσουν οι Meghan και Harry το σπίτι αυτό.

Μέχρι σήμερα, οι Sussexes πλήρωναν ένα τύπου ενοίκιο ύψους £18,000 λιρών τον μήνα κάτι που σήμαινε πως θα έπρεπε να περάσουν έντεκα χρόνια για αποπληρωμή όσων πλήρωσαν οι βρετανοί φορολογούμενοι για την ανακαίνιση.

Η Μail επισημαίνει πως η ανακοίνωση του Harry έπιασε στον ύπνο τους ανώτατους υπαλλήλους του Παλατιού

Να σου θυμίσουμε πως ο Harry πληρώνει περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στην ιδιωτική ασφάλεια του ίδιου και της οικογένειάς του ενώ τον Ιούλιο, το royal ζευγάρι μετακόμισε στο νέο του σπίτι στην Santa Barbara.