O DiCaprio κολυμπάει με καρχαρίες

O DiCaprio κολυμπάει με καρχαρίες

O Leonardo DiCaprio σφραγίζει τον αγώνα και την οικολογική του ταυτότητα.

Ο Leonardo DiCaprio, διάσημος οικολόγος του Χόλιγουντ, βρίσκεται πίσω από την καμπάνια για την απαγόρευση της πώλησης πτερυγίων των καρχαριών στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α.

Ο 36χρονος ηθοποιός που είναι γνωστός για την άμεση ευαισθητοποίησή του σε θέματα τα που αφορούν στο περιβάλλον και στη φύση, έγραψε ένα γράμμα στους υπεύθυνους του κράτους για να ζητήσει τη στήριξη στον σκοπό αυτό. Στόχος είναι να χαρακτηριστούν παράνομα η κατοχή, η πώληση αλλά και το εμπόριο των πτερυγίων καρχαριών. Το γράμμα που έγραψε ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι καρχαρίες είναι πλέον είδος υπό εξαφάνιση και ότι 73 εκατομύρια καρχαρίες σκοτώνονται κάθε χρόνο για να χρησιμοποιηθούν στο εμπόριο.

Παλιότερα τα πτερύγια καρχαρίων θεωρούνταν ένα έδεσμα της καλής κοινωνίας, αλλά τα τελευταία χρόνια ένα μεγλαλο μέρος του πληθυσμού έχει δείξει την προτίμησή του με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί κατά πολύ ο αριθμός των καρχαριών στον πλανήτη. Ο Leonardo DiCaprio έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση για τους επιφανειακούς αστέρες του Χόλιγουντ.