Ο Justin Timberlake επενδύει στο MySpace

Ο Justin Timberlake επενδύει στο MySpace

Ο Timberlake έκανε μια τολμηρή οικονομική κίνηση και πήρε ενεργά μέρος στην ανακατασκευή του ξοφλημένου social network.

Το MySpace μπορεί να ήταν κάποτε το πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με το πέρασμα των χρόνων όμως και τον ερχομό του Facebook και του Twitter, το MySpace δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στη νέα εποχή, παρά τις προσπάθειές του, και κατάντησε να είναι ο «φτωχός μακρινός ξάδερφος» της οικογένειας των social networks.

Με την πώληση του μέσου στην εταιρεία Specific Media, τα πράγματα φαίνεται πως αρχίζουν να αλλάζουν. Η εταιρεία θέλει να «επανεφεύρει» την λογική του MySpace και να το μετατρέψει σε ένα ανταγωνιστικό κοινωνικό δίκτυο, αντάξιο των δύο μεγάλων θηρίων που κυριαρχούν στο ίντερνετ, και o Justin Timberlake αποφάσισε να βάλει ένα χεράκι.

Ο διάσημος τραγουδιστής και πλέον καταξιωμένος ηθοποιός, πήρε ένα σημαντικό ρίσκο και επένδυσε ένα σημαντικό ποσό σε αυτή τη προσπάθεια, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα γνωστό το τι ποσοστό του νέου MySpace θα έρθει στην κατοχή του, αν το εγχείρημα επιτύχει. Το μόνο σίγουρο είναι πως, με την συμμετοχή ενός τόσο μεγάλου ονόματος, το MySpace θα δει καλύτερες μέρες την ερχόμενη περίοδο.

Ο Timberlake είναι ενθουσιασμένος με αυτή του τη νέα επιχειρηματική κίνηση και δήλωσε πως «Υπάρχει η ανάγκη για ένα μέρος όπου οι θαυμαστές θα μπορούν να πηγαίνουν για να έρχονται σε αλληλεπίδραση με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, να ακούν μουσική, να βλέπουν βίντεο, να μοιράζονται και να ανακαλύπτουν cool πράγματα και, απλώς, να έρχονται σε επαφή. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω στην αναζωογόνηση του MySpace, χρησιμοποιώντας την κοινωνική του πλατφόρμα ώστε να φέρω κοντά όλους τους φαν σε μια μεγάλη κοινότητα».

Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στη ταινία «The Social Network» ίσως να τον επηρέασε λίγο περισσότερο από όσο πιστεύαμε.