Gilmore Girls: 20 χρόνια από την πρεμιέρα και 10 facts που σίγουρα δεν γνώριζες

Gilmore Girls: 20 χρόνια από την πρεμιέρα και 10 facts που σίγουρα δεν γνώριζες

Η σειρά που μας έμαθε να αγαπάμε τον καφέ!

Είμαστε παιδιά των ‘90s και early ‘00s οπότε οτιδήποτε από την περίοδο εκείνη, είναι φυσικό να μας φέρνει νοσταλγία και όμορφες αναμνήσεις. Μία από τις σειρές που άφησαν εποχή και μνημονεύεται ακόμη και σήμερα από όλα τα 30 something κορίτσια, είναι και το θρυλικό «Gilmore Girls», το οποίο ουσιαστικά περιγράφει τη σχέση μητέρας και κόρης σε μία μικρή αμερικάνικη πόλη.

Και ποια δεν έχει συγκινηθεί με την αγάπη ανάμεσα στη Lorelai και την Rory, και ποια δεν έχει γελάσει με την πληθωρική γλυκύτατη φίλη της Lorelai, Sookie, και ποια δεν έχει ταυτιστεί με όλες τις απορίες και αγωνίες της έφηβης Rory, σχετικά με το κολλέγιο και φυσικά τον έρωτα. Και επειδή είμαι σίγουρη ότι τώρα έχεις ένα νοσταλγικό γελάκι στα χείλη σου, γιατί είχες κι εσύ φανταστεί να μένεις στην μικρή γλυκούτσικη πόλη με τα μικρούτσικα καφέ, πάμε να σου αποκαλύψω 10 facts τα οποία πιθανότατα δεν γνώριζες για την αγαπημένη σου σειρά.

- Η Alexis Bledel σιχαίνεται τον καφέ: Κάτι που είναι εντελώς αντίθετο με την ηρωίδα που υποδύθηκε, Rory, η οποία μαζί με την μητέρα της Lorelai, καταναλώνουν αμέτρητες ποσότητες καφεΐνης σε κάθε επεισόδιο.

giphy

- Αυτή ήταν η πρώτη επαγγελματική δουλειά της Alexis στην υποκριτική. Παρόλο που όταν ξεκίνησε η προβολή της σειράς η Alexis ήταν ήδη 19-υποδύθηκε την 16χρονη Rory- η ηθοποιός δεν είχε εργαστεί ξανά επαγγελματικά στο χώρο.

- Ο ρόλος του Luke ήταν αρχικά γυναίκα και ονομαζόταν Daisy: O Luke ως γνωστόν ήταν ο ιδιοκτήτης του αγαπημένου καφέ των Gilmore Girls, και κρυφά ερωτευμένος με τη Lorelai. Αρχικά, ο ρόλος προοριζόταν για γυναίκα, αλλά αποφασίστηκε ότι το καστ είχε… έλλειψη αντρών!

giphy 1

- Τα αγγλικά είναι η δεύτερη γλώσσα της Alexis, μιας και η μητρική της είναι τα ισπανικά λόγω της καταγωγής της από την Αργεντινή. Αγγλικά έμαθε στο κολλέγιο!

- Το Stars Hollow, η πόλη όπου ζούσαν οι ηρωίδες, είναι φανταστική πόλη και η έμπνευση έχει προέλθει από το Washington Depot στο Connecticut.

- Όχι δεν είναι η ιδέα σου, αλλά όντως οι πρωταγωνιστές μιλούσαν υπερβολικά γρήγορα! Μάλιστα υπήρχε και ειδικός δάσκαλος φωνητικής, ο οποίος έμαθε στους ηθοποιούς να το κάνουν σωστά!

- Η frenemy της Rory, Paris Gellar, την οποία υποδύθηκε η Liza Weil, έκανε αρχικά δοκιμαστικό για τον ρόλο της Rory αλλά δεν άρεσε. Τελικά, η παραγωγή της σειράς, της πρότεινε να δημιουργηθεί ένας ρόλος ειδικά για εκείνη, και κάπως έτσι γεννήθηκε η κάπως υστερική Paris. Τι μέσο είχε τελοσπάντων;

giphy 4

- Μπορεί η Lorelai στη σειρά να σιχαινόταν το καθιερωμένο δείπνο της Παρασκευής στο σπίτι των γονιών της, αλλά η Lauren Graham έχει παραδεχτεί ότι αυτές ήταν οι αγαπημένες της σκηνές.

giphy 3

- Ο Dave, ο οποίος ήταν το αγόρι της κολλητής της Rory, Lane, έφυγε από το Stars Hollow για να μείνει στην California. Στην πραγματικότητα, ο Adam Brody που υποδύθηκε τον Dave, έφυγε από το σήριαλ για να πρωταγωνιστήσει σε ένα άλλο αγαπημένο, το The O.C.

- H Keiko Agena που υποδύθηκε την Lane, ήταν 27 ετών όταν η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά. Δηλαδή είχε μόλις 6 χρόνια διαφορά με την Graham, παρόλο που οι τηλεοπτικές τους ηρωίδες είχαν… 16 χρόνια διαφορά.

giphy 2