Η βέρα της Ελισάβετ έχει μια μυστική χάραξη & μόνο τρία άτομα ξέρουν τι είναι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η βέρα της Ελισάβετ έχει μια μυστική χάραξη & μόνο τρία άτομα ξέρουν τι είναι

Να κάτι ακόμη που δεν ξέραμε για εκείνη

Αν νόμιζες πως γνώριζες πολλά πράγματα μέχρι στιγμής για τη βασίλισσα Ελισάβετ έκανες λάθος. Μπορεί αν έχεις παρακολουθήσει το Crown να έχεις μάθει πολλά πράγματα για τη βασιλική οικογένεια, όμως και πάλι είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζεις για τη μονάρχη της Αγγλίας. Ένα νέο βιβλίο, «Prince Philip: A Portrait of the Duke of Edinburgh», κυκλοφόρησε και παρουσιάζει ένα γεγονός για το γαμήλιο δαχτυλίδι της βασίλισσας Ελισάβετ που δεν γνωρίζαμε ποτέ πριν.

Το δαχτυλίδι της Ελισάβετ δεν ήταν κάτι που διάλεξε ο Φίλιππος όπως μαθαίνουμε από το βιβλίο. «Τουλάχιστον ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν είχε το κόστος ενός γαμήλιου δαχτυλιδιού, καθώς οι κάτοικοι της Ουαλίας παρείχαν ένα ψήγμα από ουαλλέζικο χρυσό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το δαχτυλίδι», αναφέρεται στο βιβλίο μέσω του People. «Δεν το βγάζει ποτέ από το χέρι της και μέσα στο δαχτυλίδι υπάρχει μια χαραγμένη επιγραφή. Κανείς δεν ξέρει τι λέει, εκτός από τον χαράκτη, τη Βασίλισσα και τον σύζυγό της».

Δεν υπάρχει έστω μία φορά που να έχει απαθανατιστεί η μονάρχης χωρίς το γαμήλιο δαχτυλίδι της, ωστόσο κανένας απολύτως δεν γνωρίζει τι είναι αυτό που έχει χαραχθεί στο εσωτερικό του, και αν μας ρωτάς μάλλον δεν θα το μάθουμε και ποτέ, αφού δεν το έχει βγάλει ούτε μια φορά από το χέρι της. Τι πιστεύεις όμως πως μπορεί να λέει; Κάτι για τον Φίλιππο, εκτός από το όνομά του; Είναι άλλωστε γνωστό το πόσο ερωτευμένη ήταν μαζί του από μικρή ηλικία.

Πάντως είναι πολύ όμορφο που στα 94 της δεν το έχει αποχωριστεί ούτε μία φορά.