Cruela is back:24 χρόνια μετά η Glenn Close ενσαρκώνει τον iconic ρόλο της

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Cruela is back:24 χρόνια μετά η Glenn Close ενσαρκώνει τον iconic ρόλο της

Και μοιάζει σαν να μη πέρασε μια μέρα

Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας υπήρξε ένα από τα αγαπημένα μας παιδικά παραμύθια, το οποίο μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστρια τη Glenn Close στον ρόλο της Cruella de Vil. Μία χαϊδεμένη και λαμπερή κληρονόμος του Λονδίνου, ο χαρακτήρας εμφανίζεται στην κινούμενη προσαρμογή του μυθιστορήματος του Walt Disney Pictures του 1961, 101 σκυλιά της Δαλματίας, στην οποία δανείζει τη φωνή της η Betty Lou Gerson. Το 1996 το animation γίνεται ταινία, με τη Glenn Close να κάνει φανταστικά την Κρουέλα και να μένει πραγματικά στην ιστορία των villains της Disney.

Σε όλες τις ενσαρκώσεις της, η Cruella απαγάγει 97 ή 99 κουτάβια Δαλματίας για τη γούνα τους. Στη live-action ταινία της Disney, αποκαλύπτεται ότι ο λόγος που η Cruella επιλέγει να πάρει το δέρμα είναι ότι όταν τα σκυλιά με κοντό τρίχωμα μεγαλώνουν, η γούνα τους γίνεται πολύ χονδροειδής, η οποία δεν πωλείται τόσο καλά στη βιομηχανία μόδας γούνας, σε αντίθεση με τη μαλακή γούνα κουταβιών. Φυσικά οι προσπάθειές της να αποκτήσει τα κουτάβια, αλλά και τη γούνα πέφτει στο κενό.

24 χρόνια μετά την ταινία, η Cruella επέστρεψε όμως και έμοιαζε πραγματικά σα να μην πέρασε μια μέρα. Η Glenn Close αποδέχτηκε την πρόκληση της Bette Midler για τον εικονικό έρανο εν όψει Halloween και ντύθηκε, τι άλλο; Cruella de Vil. Για την ακρίβεια και όπως τη χαρακτήρισε η ηθοποιός, homemade Cruella, αφού τα έφτιαξε όλα με ότι είχε σπίτι της ή από το διαδίκτυο, χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Το αποτέλεσμα αν και πια η ηθοποιός διανύει το 73ο έτος της ηλικίας της, είναι πραγματικά φανταστικό και σχεδόν το ίδιο με της ταινίας του 1996.