Ο Boy George, το εικόνισμα του Χριστού και ένα σκάνδαλο.

Ο Boy George, το εικόνισμα του Χριστού και ένα σκάνδαλο.

Ποιά είναι η σχέση του Boy George με την Eκκλησία της Κύπρου και γιατί τον ευχαρίστησε ο επίσκοπος Πορφύριος της Νεαπόλεως;

Ο πρώην τραγουδιστής των «Culture Club», style icon των 80s και πρωταγωνιστής των βρετανικών tabloids μετά την επίθεση στο σύντροφό του και την πολύμηνη φυλάκισή του δείχνει να μετανοεί για τα λάθη του παρελθόντος.

Πρόσφατα αποκάλυψε πως έπεσε θύμα εξαπάτησης πριν 25 χρόνια περίπου από έναν έμπορο τέχνης στο Λονδίνο. Η αγορά του δεν ήταν κάποιο ακριβοπληρωμένο αντίγραφο αλλά μια αγιογραφία που απεικόνιζε το Χριστό η οποία είχε κλαπέι από το ναό του Αγίου Χαραλάμπου στην Κύπρο λίγα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Ο Boy George έμαθε πρόσφατα την παράνομη προέλευσή της και δε δίστασε να την επιστρέψει στην Κυπριακή εκκλησία. Μάλιστα ο εκκεντρικός καλλιτέχνης και πρόσφατα αποφυλακισθέντας δήλωσε συγκινημένος για την επιστροφή της εικόνας στην Κυπρό και δε δίστασε να την παραδώσει ο ίδιος ευλαβικά στον επίσκοπο Πορφύριο στο Λονδίνο. Ο επίσκοπος δήλωσε ευγνώμων για τη χειρονομία αυτή και τόνισε τη σημασία της για την εκκλησία ενώ ο αγαπημένος μας Mr Karma Chameleon μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος τα βράδια.