Γιατί ο πρίγκιπας William κράτησε μυστικό πως ήταν θετικός στον κορονοϊό

Πατούλια Κατερίνα
Γιατί ο πρίγκιπας William κράτησε μυστικό πως ήταν θετικός στον κορονοϊό

Το θετικό τεστ και οι ώρες αγωνίας

Τη στιγμή που το Λονδίνο μπαίνει στο δεύτερο lock down λόγω πανδημίας, μιας αποκάλυψη μέσα από το Παλάτι συγκλονίζει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun που πρώτη έδωσε το ρεπορτάζ, ο 38χρονος πρίγκιπας William βρέθηκε θετικός στον covid19, κάτι που όμως έμεινε μυστικό για μεγάλο διάστημα.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο μελλοντικός διάδοχος πέρασε τον κορονοϊό μέσα στον Απρίλιο του 2020, λίγο μετά την παραδοχή πως είναι θετικός στον κορονοϊό από τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο.

Ο William και το Παλάτι προτίμησαν σε αντίθεση με την δημοσιοποίηση της διάγνωσης του Καρόλου, να κρατήσουν μυστική τη διάγνωση του ίδιου, θέλοντας να μην δημιουργήσουν πανικό στο κοινό.
Το Παλάτι δεν έχει διαψεύσει αλλά ούτε και σχολιάσει την είδηση αλλά πηγές από το περιβάλλον του πρίγκιπα αναφέρουν πως η επιλογή ήταν και δική του, μιας και το διάστημα εκείνο υπήρχαν σημαντικά ζητήματα στην χώρα και δεν ήθελε να ανησυχεί τον κόσμο με το πρόβλημά του.
Ο William δέχτηκε τη φροντίδα των γιατρών, ακολούθησε τις οδηγίες της κυβέρνησης και απομονώθηκε μαζί με την οικογένειά του στο Anmer Hall στο Norfolk.
O δημοσιογράφος του BBC Jonny Dymond ανέφερε πως το Παλάτι επιθυμεί να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα της ζωής της οικογένειας του William και θα ήταν φυσικό μετά την γνωστοποίηση της διάγνωσής του οι παπαράτσι να πέσουν πάνω στον ίδιο, την Kate και τα τρία παιδιά τους, κάτι που ήθελαν να αποφύγουν εν μέσω καραντίνας.



Ο William στη διάρκεια του πρώτου ανοιξιάτικου lock down έκανε 14 τηλεφωνήματα και βιντεοκλήσεις με οργανισμούς και ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Ο πρίγκιπας Κάρολος που κόλλησε κορονοϊό τον Μάρτιο, απομονώθηκε στη Σκοτία για επτά ημέρες ενώ στις επόμενες εμφανίσεις του εξηγούσε πως δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως η αίσθηση της γεύσης και της μυρωδιάς.