Η απρόσμενη κίνηση της Ελισάβετ θα αλλάξει τα πάντα στη μοναρχία

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η απρόσμενη κίνηση της Ελισάβετ θα αλλάξει τα πάντα στη μοναρχία

Αρνούμαστε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο

Η καραντίνα μας –η δεύτερη για να είμαστε πιο ακριβείς- ξεκινάει ίσως με την πιο απρόσμενη είδηση ever. Μέσα στο 2020 που έχουμε ζήσει και έχουμε ακούσει τόσα, το τελευταίο πράγμα που περιμέναμε να ακούσουμε ήταν ακριβώς αυτό. Η απρόσμενη κίνηση της βασίλισσας Ελισάβετ, όχι μόνο θα αλλάξει τη μοναρχία, αλλά είναι ίσως και το highlight της χρονιάς προτού μας αποχαιρετίσει.

Σύμφωνα με έναν σεβαστό βασιλικό βιογράφο, τον Robert Jobson, που είναι ένας από τους κορυφαίους βασιλικούς σχολιαστές, δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β' θα μπορούσε να παραιτηθεί του ρόλου της για χάρη του μεγαλύτερου γιου της, του πρίγκιπα της Ουαλίας. «Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν η βασίλισσα γίνει 95 ετών, θα παραιτηθεί», είπε ο Robert μιλώντας στην τηλεόραση στο True Royalty.

Και όταν ακούς τέτοιες δηλώσεις πραγματικά εκπλήσσεσαι γιατί μοιάζει σχεδόν απίστευτο κάτι τέτοιο. Ένας άλλος βασιλικός δημοσιογράφος για το Newsweek, ο Jack Royston, πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι «δεν θα το θέλει, αλλά ρεαλιστικά θα φτάσει σε ένα σημείο όπου έχει παραδώσει τα πάντα στον Κάρολο και θα πρέπει να πάρει τον θρόνο, αλλιώς, πώς κοιτάς τον γιο σου στα μάτια και του λες πως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ βασιλιάς;».

Τα τελευταία χρόνια, η Ελισάβετ έχει αποχωρήσει από ορισμένους ρόλους και τους έχει παραδώσει είτε στον Κάρολο, στον πρίγκιπα William, αλλά και στην πριγκίπισσα Άννα. Ωστόσο, η φήμη για την παραίτηση της για να γίνει ο Κάρολος βασιλιάς υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, και η Ελισάβετ δεν το έκανε έως τώρα. Θα μπορούσε όμως να τον κάνει πρίγκιπα αντιβασιλέα, πράγμα που σημαίνει ότι θα ανέβαινε στον θρόνο σε περίπτωση που η 95χρονη μητέρα του θα ήταν ανίκανη.

Σκοπεύει όμως πραγματικά να κάνει κάτι από όλα αυτά η βασίλισσα; Θα μάθουμε είτε πριν φύγει το 2020, είτε στη νέα χρονιά.