Kamala Harris: Η στιγμή που μαθαίνει πως είναι αντιπρόεδρος γίνεται viral

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Kamala Harris: Η στιγμή που μαθαίνει πως είναι αντιπρόεδρος γίνεται viral

Δες την αντίδρασή της

Έπειτα από μία εβδομάδα γεμάτη αγωνία και αμέτρητες ψήφους το δίδυμο Biden-Harris κατάφερε αυτό που ήθελε. Ο Joe Biden είναι ο νέος πρόεδρος της Αμερικής και η Kamala Harris έγραψε ιστορία. Και γιατί έγινε αυτό, θα σου εξηγήσουμε αμέσως. Η Kamala Harris έγινε εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που μια γυναίκα, και δη μια έγχρωμη γυναίκα, εκλέχθηκε σε μια τέτοια θέση στον Λευκό Οίκο.

Ο Joe Biden κέρδισε την προεδρία κατακτώντας την Πενσυλβανία και τις 20 εκλογικές του ψήφους το Σάββατο το πρωί, μετά από μέρες επίπονης ψηφοφορίας. Η νίκη στην Πενσυλβανία πήγε τους εκλέκτορες στους 284, ξεπερνώντας τους 270 που απαιτούνται για να κερδίσει τον Λευκό Οίκο.

Η Kamala Harris, Γερουσιαστής της Καλιφόρνιας που έχει ρίζες από την Ινδία και τη Τζαμάικα, θα είναι επίσης η πρώτη γυναίκα μικτής φυλής που θα υπηρετήσει ως αντιπρόεδρος. Εάν γίνει πρόεδρος, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος και η δεύτερη πρόεδρος μικτής φυλής στην αμερικανική ιστορία, μετά τον Barack Obama.

Η Harris έμαθε τα νέα την ώρα που έκανε jogging στο πάρκο, όπου και πήρε τηλέφωνο τον Biden για να του πει πως τα κατάφεραν. Το βίντεο αυτό φυσικά έγινε viral και λίγο αργότερα η Kamala έγραψε στο Twitter: «Λοιπόν μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα μέσα σε αυτό το γραφείο, δεν θα είμαι όμως η τελευταία. Και αυτό γιατί κάθε μικρό κορίτσι που μας βλέπει απόψε, βλέπει πως αυτή είναι μια χώρα με πιθανότητες».


https://www.instagram.com/p/CHUHyeKjwSL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δες την αντίδρασή της στο βίντεο παρακάτω.