Πώς αντέδρασε ο πρίγκιπας Harry στην απαγόρευση του παλατιού;

Πώς αντέδρασε ο πρίγκιπας Harry στην απαγόρευση του παλατιού;

Τη λες και αναμενόμενη αντίδραση

Την Κυριακή που μας πέρασε ήταν για την Αγγλία η Remembrance Day aka Ημέρα Μνήμης όπου τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποτίουν φόρο τιμής στους πεσόντες στον πόλεμο και στους βετεράνους. Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα ο πρίγκιπας Harry ζήτησε από το παλάτι και την ίδια τη βασίλισσα να επιστρέψει στο Λονδίνο και να αποτίσει και ο ίδιος φόρο τιμής. Ο ίδιος ο Harry υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και θεωρείται ήρωας πολέμου, ενώ για χρόνια υπήρξε επί κεφαλής στους οργανισμούς της βασίλισσας που αφορούν τα σώματα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις Sunday Times, η απάντηση του παλατιού ήταν αρνητική με τη βασιλική οικογένεια να μην του επιτρέπει την επιστροφή και την ευκαιρία να κάνει κάτι τέτοιο, μιας και δεν την εκπροσωπεί πια. Η βασίλισσα θεωρεί πως ο Harry δεν ανήκει πια τη βασιλική οικογένεια, ενώ ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα απέφυγε αρχικά να σχολιάσει το γεγονός. Παρόλα αυτά, ο Harry υπηρέτησε δέκα χρόνια στον βρετανικό στρατό και πήγε δύο φορές στο Αφγανιστάν.

Πηγή κοντά στον πρίγκιπα Harry είπε στο People ότι: «καταλαβαίνει ότι δεν έχει τον ίδιο επίσημο ρόλο στην οικογένεια όπως είχε. Αλλά ήταν λυπημένος και απογοητευμένος από την απόφαση». Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex βρήκαν ωστόσο έναν τρόπο να τιμήσουν εκείνους που «έπεσαν» στον πόλεμο με τον δικό τους τρόπο στην Καλιφόρνια.


https://www.instagram.com/p/CHWAUG3H6Ua

Ο Harry και η Meghan απαθανατίστηκαν να φθάνουν στο Εθνικό Νεκροταφείο του Λος Άντζελες το απόγευμα της Κυριακής (8 Νοεμβρίου), φορώντας κόκκινες παπαρούνες και βάζοντας μερικά στεφάνια σε φόρο τιμής σε όσους έχουν υπηρετήσει και σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους. Το ζευγάρι έβαλε λουλούδια που διάλεξε η Meghan από τον κήπο τους στους τάφους δύο στρατιωτών της Κοινοπολιτείας, ένας που είχε υπηρετήσει στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Αυστραλίας και ένας από το Βασιλικό Καναδικό Πυροβολικό.



Photo credits:Lee Morgan