Η εγκυμονούσα Emma Roberts μιλά για τη μάχη με την ενδομητρίωση & συγκλονίζει

Η εγκυμονούσα Emma Roberts μιλά για τη μάχη με την ενδομητρίωση & συγκλονίζει

Η συνέντευξη που πρέπει να διαβάσεις

Πριν από λίγους μήνες η Emma Roberts ανακοίνωσε μέσα από το Instagram account της πως σύντομα θα γίνει μαμά, αφού είναι έγκυος στο πρώτο της παιδάκι και καρπό του έρωτά της με τον αγαπημένο της Garrett Hedlund. Η ηθοποιός φωτογραφήθηκε για γνωστό περιοδικό, στο οποίο παραχώρησε και συνέντευξη για το τεύχος Δεκεμβρίου/Ιανουαρίου όπου και μίλησε για τη ζωή της. Η νεαρή ηθοποιός εμβαθύνει στη συνέντευξή της σε αρκετά ευαίσθητα θέματα συμπεριλαμβανομένης της ιδιωτικής διάγνωσης της ενδομητρίωσης, των προβλημάτων γονιμότητας, της διαδικασίας κατάψυξης των ωαρίων της και πώς όλα κορυφώθηκαν με την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της.

Η 29χρονη έγκυος ηθοποιός είπε στη συνέντευξη στη Stephanie Danler ότι κατά τη διάρκεια των εφηβικών της χρόνων, είχε μη ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι θα έκανε στο μέλλον. «Όταν ήμουν στα 16, σκέφτηκα, “μέχρι τα 24 μου, θα είμαι παντρεμένη με παιδιά”. Και ξαφνικά ήμουν 24 και ήμουν σε φάση, τότε είχα πει πως στα 24 μου θα ήμουν παντρεμένη με παιδιά τώρα. Αλλά με τη δουλειά, ειδικά με την υποκριτική - το ταξίδι, τις ώρες - δεν είναι πάντα ευνοϊκό να κάνεις τα πράγματα με τον παραδοσιακό τρόπο».

Ωστόσο η έναρξη μιας οικογένειας έγινε προτεραιότητα αφού η Emma Roberts έμαθε ότι υπέφερε από μη διαγνωσμένη ενδομητρίωση για πάνω από μια δεκαετία. «Είχα πάντα εξουθενωτικές κράμπες και περιόδους, τόσο άσχημες που έπρεπε να λείπω από το σχολείο και, αργότερα, έπρεπε να ακυρώνω τις συναντήσεις μου. Το ανέφερα στον γιατρό μου, ο οποίος δεν το εξέτασε και με έστειλε στο δρόμο μου γιατί ίσως ήμουν δραματική; Στα τέλη της δεκαετίας των 20 μου, είχα απλώς ένα συναίσθημα ότι έπρεπε να αλλάξω και να πάω σε γυναικολόγο. Ήταν η καλύτερη απόφαση. Έκανε tests, με έστειλε σε ειδικό. Τέλος, επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήμουν δραματική. Αλλά μέχρι τότε, είχε επηρεαστεί η γονιμότητά μου. Μου είχαν πει, “Πιθανότατα πρέπει να παγώσετε τα ωάριά σας ή να εξετάσετε άλλες επιλογές μητρότητας”», αναφέρει η 29χρονη ηθοποιός και συνεχίζει:

«Θυμάμαι πως απάντησα ότι τώρα δουλεύω και δεν έχω χρόνο να καταψύξω τα ωάρια μου. Για να είμαι ειλικρινής, φοβήθηκα επίσης. Απλώς η σκέψη να το περάσω και να ανακαλύψω, ίσως, ότι δεν θα μπορούσα να κάνω παιδιά με άγχωσε. Νόμιζα πως είχα κάνει κάτι κακό και μου συνέβαινε αυτό. Ωστόσο άρχισα να ανοίγομαι και να μιλάω και με άλλες γυναίκες, και ξαφνικά, ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μου σχετικά με την ενδομητρίωση, τη στειρότητα, τις αποβολές, τον φόβο του να κάνω παιδιά. Ήμουν τόσο ευγνώμων που ανακάλυψα ότι δεν ήμουν μόνη σε αυτό. Δεν είχα κάνει κάτι “λάθος”».

Εν τέλει η Emma Roberts κατέψυξε τα ωάριά της, ωστόσο είναι άγνωστο αν αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εκείνη και ο Garrett συνέλαβαν το μωράκι τους. Το σημαντικό είναι πως η 29χρονη αν και με πέντε χρόνια καθυστέρηση από τον αρχικό της στόχο εκπληρώνει μια πολύ σημαντική επιθυμία της, αυτή του να γίνει μαμά.