Το έκανε: Η αποκάλυψη της Meghan Markle δεν ήταν τόσο απρόσμενη τελικά

Το έκανε: Η αποκάλυψη της Meghan Markle δεν ήταν τόσο απρόσμενη τελικά

Κατά βάθος όλοι αυτό πιστεύαμε

Όταν πριν από μερικούς μήνες κυκλοφόρησε από τον Omid Scobbie και την Carolyn Durand το βιβλίο «Finding Freedom» όλοι «έπεσαν να φάνε» τον Harry και τη Meghan σχολιάζοντάς τους αρνητικά που έδωσαν συνέντευξη για τη δημιουργία του. Ωστόσο, οι συγγραφείς του βιβλίου έσπευσαν να μας διαβεβαιώσουν πως κανένας από τους δύο δεν έδωσε συνέντευξη, αλλά όσα γράφουν είναι από προσωπικές εμπειρίες όντας δίπλα στο ζευγάρι τα δύο πρώτα χρόνια.

Σήμερα, ωστόσο, ξυπνήσαμε και η είδηση που είδαμε θα λέγαμε πως μας ξάφνιασε... στην αρχή. Μετά συνειδητοποιήσαμε πως στο βάθος μέσα μας ήμασταν σίγουρες πως το ζευγάρι είχε μια μικρή ανάμειξη σε όλο αυτό. Η δούκισσα του Sussex παραδέχτηκε ότι βοήθησε τους συγγραφείς του Finding Freedom, τη φετινή βιογραφία των πρώτων ημερών της με τον πρίγκιπα Harry - αλλά μόνο για να διορθώσει την αρνητική αφήγηση του πατέρα της. Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, σήμερα, η Meghan είπε ότι παρενέβη και επέτρεψε σε έναν φίλο να μιλήσει με τους συγγραφείς του βιβλίου επειδή ανησυχούσε ότι η «αφήγηση του πατέρα της», που τον είχε ξεκόψει, θα επαναλαμβανόταν.

Στην τελική δήλωση, που η Meghan θα υποβάλει στο δικαστήριο την τρέχουσα αγωγή της εναντίον της μητρικής εταιρείας Mail on Sunday, Associated Newspapers, είπε ότι επέτρεψε σε έναν φίλο να μιλήσει στους συγγραφείς του Finding Freedom. Η φίλη επιβεβαίωσε ότι είχε γράψει μια επιστολή στον πατέρα της, Thomas Markle, αφού ισχυρίστηκε ότι δεν είχε επαφή με την κόρη του από τον βασιλικό γάμο. Η Meghan λέει ότι έδωσε τη δική της εκδοχή στην ιστορία αυτή για να μεταδοθεί στους συγγραφείς «έτσι η αληθινή θέση ... θα μπορούσε να κοινοποιηθεί στους συγγραφείς για να αποφευχθεί μία περαιτέρω παραπλανητική παρουσίαση».

Στη δήλωσή της, η δούκισσα καθιστά σαφές ότι «δεν παρείχε αντίγραφο της επιστολής ή του περιεχομένου της, ούτε περιγραφή του περιεχομένου της, στους συγγραφείς, άμεσα ή έμμεσα». Οι δικηγόροι για τη δούκισσα είναι κατηγορηματικοί ότι η Meghan δεν συνεργάστηκε περαιτέρω με τους συγγραφείς και δεν έδωσε ποτέ ούτε στον Omid Scobie ή την Carolyn Durand συνέντευξη, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα. Σύμφωνα με τη δήλωση που κατατέθηκε σήμερα: «Ούτε η ενάγουσα ούτε ο σύζυγός της ήθελαν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε τρόπο στο βιβλίο».

Η Meghan στη δήλωση παραδέχεται ότι ενώ δεν μίλησε ποτέ με τους συγγραφείς, δεν γνωρίζει αν η ομάδα Τύπου του Kensington Palace παρείχε πληροφορίες για λογαριασμό της. Είναι κατανοητό ότι αρκετοί βοηθοί του ανακτόρου μίλησαν με τους Scobie και Durand για το βιβλίο τους.

Η παραδοχή ότι επέτρεψε σε έναν φίλο να μιλήσει εκ μέρους της θα μπορούσε να επηρεάσει την υπόθεση της Meghan εναντίον των Associated Newspapers, οι οποίες λένε ότι επιτρέποντας τη διαβίβαση πληροφοριών στους συγγραφείς του Finding Freedom, η Meghan παραβίασε το απόρρητό της. Ωστόσο, πηγές κοντά στη δούκισσα λένε ότι παραμένει σίγουρη για τη νίκη της υπόθεσης και έχει υποβάλει αίτηση για συνοπτική απόφαση τον Ιανουάριο. Πηγές κοντά στη Meghan δηλώνουν ότι θέλει να αποφύγει να προσφύγει στο δικαστήριο και να φέρει περισσότερα άτομα και περισσότερες προσωπικές πληροφορίες στην υπόθεση.