Επέτειος γάμου για την βασίλισσα Ελισάβετ: Οι πόζες αγάπης με τον Φίλιππο

Επέτειος γάμου για την βασίλισσα Ελισάβετ: Οι πόζες αγάπης με τον Φίλιππο

Το μήνυμα της βασίλισσας για τα 73 χρόνια γάμου

Tα 73 χρόνια γάμου της γιορτάζει σήμερα η πριγκίπισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Στη νέα φωτογραφία που τραβήχτηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η βασίλισσα και ο δούκας του Εδιμβούργου είναι καθισμένοι μαζί στον καναπέ και η λεζάντα γράφει χαρακτηριστικά:

«Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας κοιτάζουν την κάρτα για την επέτειο γάμου τους που έφτιαξαν ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis μαζί με άλλες κάρτες που έστειλαν την εβδομάδα αυτή κι άλλοι άνθρωποι».

Η φωτογραφία είναι μέσα από το Oak Room του Windsor Castle. Ακολούθησε μια φωτογραφία της 95χρονης βασίλισσας και του 99χρονου πρίγκιπα από το ταξίδι του Μέλιτος, το 1947, στο Broadlands του Hampshire, αλλά και ένα ολόκληρο ευρετήριο με περίπου ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν στον γάμο της βασίλισσας.
Φυσικά, αν έχεις δει την πρώτη σεζόν του Crown ξέρεις πολύ καλά τι ακριβώς συνέβη.



Πάντως αξίζει να σημειώσουμε μερικά πολύ ωραία facts.
Η Ελισάβετ γνώρισε τον Φίλιππο το 1934 στο γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας με τον πρίγκιπα Γεώργιο, δούκα του Kent.

Το νυφικό της Ελισάβετ ήταν σχεδιασμένο από τον Sir Norman Hartnell που πρόλαβε και το ετοίμασε σε 3,5 μήνες. Έμπνευση υπήρξε ο διάσημος πίνακας του Botticelli, Primavera, που συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης.

Μετά την τελετή ακολούθησε πρωινό γεύμα στο Ball-Supper Room του Buckingham.

Το ζευγάρι έλαβε 2.5000 δώρα από όλο τον κόσμο και 10.000 τηλεγραφήματα συγχαρητηρίων. Το ζευγάρι πέρασε στο Broadlands του Hampshire, στο σπίτι του θείου του Φίλιππου, κόμη Mountbatten. Το υπόλοιπο ταξίδι του μέλιτος, το πέρασαν στο Birkhall, στην αγαπημένη κατοικία της Ελισάβετ, το περίφημο Blamoral.