Το πριγκιπικό ζεύγος βγήκε θετικό στον Covid-19

Το πριγκιπικό ζεύγος βγήκε θετικό στον Covid-19

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι καλά

Ακόμη ένα πριγκιπικό ζεύγος έπεσε θύμα του Covid-19, αφού βγήκαν θετικοί στα τεστ, μετά τη παρουσία τους σε μία κηδεία. Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που βγήκε θετικός, με τον William να ακολουθεί λίγο μετά, κάτι που αποκάλυψε πριν από μερικές εβδομάδες. Όπως αντιλαμβάνεσαι πλέον ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις και επισκέπτεται και τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Και αν νόμιζες πως θα περιοριζόταν μόνο στη Βρετανική βασιλική οικογένεια, έκανες λάθος. Η πριγκίπισσα της Σουηδίας, Σοφία, και ο σύζυγός της πρίγκιπας Carl Philip έκαναν τεστ και βγήκαν θετικοί σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα. Το βασιλικό ζευγάρι άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη την Τετάρτη το βράδυ, αναφέρει η Expressen και έκαναν αμέσως τεστ COVID-19, και οι δύο ήταν θετικοί. Τώρα βρίσκονται σε καραντίνα με τα παιδιά τους.



«Για τις δεδομένες συνθήκες αισθάνονται σχετικά καλά», δήλωσε η Διευθύντρια του Τμήματος Πληροφοριών και Τύπου του Βασιλικού Δικαστηρίου, Margareta Thogren, στο Reuters. Οι νεαροί γιοι του ζευγαριού, ο πρίγκιπας Αλέξανδρος (4 ετών) και ο πρίγκιπας Γαβριήλ (3 ετών), δεν αντιμετωπίζουν συμπτώματα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το σουηδικό site The Local. Η Thorgren πρόσθεσε επίσης ότι δεν γνωρίζει αν τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τέστ ακόμα.

Οι προσπάθειες ανίχνευσης επαφών βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο βασιλιάς Carl XVI Gustaf, η βασίλισσα Σίλβια, η κόρη του βασιλιά, πριγκίπισσα Victoria και ο σύζυγός της πρίγκιπας Ντάνιελ. Τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή για να θρηνήσουν τον αδερφό της βασίλισσας Σίλβια, Walther Sommerlath, ο οποίος πέθανε στις 23 Οκτωβρίου.

Αρκετές προφυλάξεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της κηδείας, συμπεριλαμβανομένου των τεστ σε όλους εκ των προτέρων και της διατήρησης της κοινωνικής απόστασης μεταξύ της μικρής ομάδας μελών της οικογένειας, που ήταν μαζί για λίγο στην εκκλησία.

Συνολικά, η Σουηδία έχει σημειώσει πάνω από 230.000 θετικά κρούσματα ιού κορονoϊού και 6.500 σχετικούς θανάτους από την έναρξη της επιδημίας νωρίτερα αυτό το έτος.