«Το θέμα δεν ήταν αν θα ξεσπάσει πανδημία, αλλά πότε»

«Το θέμα δεν ήταν αν θα ξεσπάσει πανδημία, αλλά πότε»

Ο Jude Law «αναπολεί» τις στιγμές του Contagion και τις ζοφερές προβλέψεις των επιστημόνων. 

Μπορεί τις τελευταίες μέρες η watchlist μας να έχει γεμίσει με χριστουγεννιάτικες ταινίες, οι οποίες αν μη τι άλλο, σε γεμίζουν αισιοδοξία, χαρά και χρώματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η χρονιά έχει κυλήσει με μανιώδη παρακολούθηση δυστοπικών ταινιών οι οποίες περιγράφουν απόκοσμες πραγματικότητες, ένα ανθρώπινο είδος να μάχεται για την επιβίωσή του, και… τέρατα να παρελαύνουν στους δρόμους, εκεί που κάποτε έπαιζαν παιδιά.

Αν εξαιρέσεις τα τέρατα, για την ώρα, τα υπόλοιπα περιγράφουν ακριβώς τις ζωές μας τον τελευταίο χρόνο, μιας και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι πάντα τα χολιγουντιανά studios ήταν ένα βήμα μπροστά.

Το απόλυτο hit της χρονιάς, δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το «Contagion» το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2011 και το οποίο περιέγραφε κυριολεκτικά αυτό που ζούμε. Μία μεταδοτική ασθένεια, που προήλθε από την ανατολική Ασία, εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, σκορπά το θάνατο και επηρεάζει τις ζωές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίες, ήταν και ο Jude Law, ο οποίος σε διαδικτυακή του συνέντευξη για το περιοδικό GQ, έκανε μία ανατριχιαστική αποκάλυψη: «Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Contagion, οι λαμπροί επιστήμονες και επιδημιολόγοι που βοήθησαν στη δημιουργία της ταινίας, μας είχαν πει ότι το θέμα δεν είναι αν θα ξεσπάσει πανδημία αλλά το πότε. Το περίμεναν. Οπότε όταν έμαθα για τα γεγονότα στην Κίνα, ναι μεν σοκαρίστηκα, αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα», είπε ο διάσημος ηθοποιός.