Συγκινεί η Πέννυ Μπαλτατζή: Το πρόβλημα ψυχικής υγείας της μητέρας της (video)

Συγκινεί η Πέννυ Μπαλτατζή: Το πρόβλημα ψυχικής υγείας της μητέρας της (video)

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια της Μπαλτατζή.

Μια εξομολόγηση ζωής έκανε η τραγουδίστρια Πέννυ Μπαλτατζή η οποία μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια. Η τραγουδίστρια αποκάλυψε το πρόβλημα ψυχικής υγείας που είχε η μαμά της και το πώς μεγάλωσε με τον αδερφό της τονίζοντας:

«Η μαμά μου ήταν ψυχικά ασθενής. Πρέπει να εντοπίζουμε τι συμβαίνει για να το πολεμήσουμε. Όταν γεννήθηκε και ο αδελφός μου μεγάλωσε το πρόβλημα της μαμάς μου και δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. Είχε ψυχαναγκασμό ιδεοψυχαναγαστική υστερία. Δεν μπορούσε με τίποτα να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα των παιδιών για παράδειγμα. Πίναμε παγωμένο γάλα, παγωμένο φαγητό και έχει τύχει να βάλει τιρμπουσόν στο λαιμό του αδελφού μου.

Η μαμά μου το 1965 πάθαινε κρίσεις πανικού. Δεν ξέρανε καν τι είναι. Λέγανε αυτή είναι λίγο περίεργη. Ο πατέρας μου μου είπε μετά από χρόνια: Είχα καταλάβει ότι η μαμά σου είναι σαν παιδί με αναπηρία και με συγκλόνισε. Την αγαπούσε πολύ. Τη μεγαλύτερη αγάπη την πήρα από το μεγαλύτερο δυνάστη μου τη μητέρα μου».



Η τραγουδίστρια μίλησε και για τις άτυχες εγκυμοσύνες της πριν την απόκτηση του γιου της τονίζοντας:

«Πριν γίνω μαμά είχα 4 άτυχες εγκυμοσύνες. Θέλω να πω στις γυναίκες που βιωνουν το ίδιο πρόβημα, ότι πρέπει να επικοινωνούν τα προβλήματά τους με το σύντροφό τους. Εγώ βρήκα τοίχο μέσα μου ένιωσα σκοτάδι κάποια στιγμή. Ο άντρας μου και το παιδί μου είναι τα πάντα για μένα. Θέλω να κάνω και άλλα παιδιά. Με στηρίζει. Ο άντρας μου ο Χρήστος είναι πάντα εκεί. Η ήρεμη δύναμη».