Συγκλονίζει ο Γιώργος Μαυρίδης:«Ο κορονοϊός μου άφησε πνευμονία»

Συγκλονίζει ο Γιώργος Μαυρίδης:«Ο κορονοϊός μου άφησε πνευμονία»

Περιγράφει την εμπειρία του

Ο κορονοϊός είναι το major πρόβλημα της χρονιάς που διανύουμε, και που κατά πάσα πιθανότητα θα θυμόμαστε για το υπόλοιπο της ζωής μας. Ο covid-19 δεν κάνει εξαιρέσεις και θύμα του έχουν πέσει αρκετοί celebrities, τόσο της ελληνικής showbiz, όσο και του Hollywood. Από την αρχή της πανδημίας έχουμε ακούσει αρκετές περιπτώσεις και μία από αυτές που τη μάθαμε λίγο πιο πρόσφατα, ήταν αυτή του παρουσιαστή Γιώργου Μαυρίδη.

Ήταν 17 Νοέμβρη όταν μάθαμε πως ο παρουσιαστής νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έχοντας βρεθεί θετικός στον ιό, με την κατάσταση της υγείας του να είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Την είδηση είχε κάνει γνωστή η Κατερίνα Καινούργιου μέσα από την εκπομπή της. Σε ηχητικό του ο παρουσιαστής είχε πει:

«Συγνώμη που δεν σηκώνω το τηλέφωνο αλλά δεν μπορώ να μιλήσω. Είμαι μέσα στο θάλαμο με άλλους τρεις ανθρώπους. Άσε που κάθε λέξη που βγάζω, είναι μαζί και βήχας. Ναι, δυστυχώς κόλλησα κορονοϊό και εγώ και η γυναίκα μου. Πραγματικά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες από ένα μήνυμα αλλά για να έχω φτάσει νοσοκομείο κάτι έχει πάει στραβά. Ελπίζω να περάσει γιατί μου έχουν κοπεί τα πόδια. Πρόσεχε εσύ και τα παιδιά και κρατήστε μακριά τους γονείς. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι γονείς μας, δεν θα αντέξουν αυτόν τον διάολο μέσα τους. Φιλιά, θα σε πάρω σε κάποια φάση που θα βγαίνει λέξη να τα πούμε».Ο Γιώργος Μαυρίδης ήταν καλεσμένος εχθές το βράδυ στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, όπου έχοντας νοσηλευτεί δύο φορές με κορονοϊό και έχοντας ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας του, μίλησε για πρώτη φορά για τις δύσκολες στιγμές, την αγωνία του και τη στάση του απέναντι στους συνωμοσιολόγους.Ανέφερε πως νοσηλεύτηκε από την 8η ως την 13η ημέρα αλλά μετά χρειάστηκε να μπει ξανά στο νοσοκομείο καθώς ο οργανισμός τους ήταν εξουθενωμένος.Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς κόλλησε, ανέφερε πως έκανε πολύ μετρημένες διαδρομές και δεν είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα. Τις πρώτες ημέρες είχε δέκατα, όπου και απομονώθηκε στο δωμάτιο. Στην αρχή νόμιζε πως ήταν κρύωμα αλλά την τρίτη ημέρα όπου και έκανε το τεστ, διαπιστώθηκε πως ήταν θετικός. Αμέσως μετά ο πυρετός άρχισε να ανεβαίνει. Και ήταν ασταμάτητος. Άγγιξε το 39,5.Λόγω του υψηλού πυρετού δεν μπορούσε να φάει, ούτε και να πιει νερό. Την 8η ημέρα ξεκίνησαν οι εμετοί αλλά ήταν και η πρώτη φορά που το αίμα έγινε ορατό στο σάλιο του. Τότε και αποφάσισε να εισαχθεί στο νοσοκομείο.DPG Network