Ποιο tweet για τη βασιλική οικογένεια ήταν το πιο δημοφιλές το 2020

Ποιο tweet για τη βασιλική οικογένεια ήταν το πιο δημοφιλές το 2020

Το Twitter μίλησε

Το 2020 υπήρξε δύσκολο για όλους. Για τη Βρετανική Βασιλική Οικογένεια, το 2020, υπήρχε χρονιά που στιγματίστηκε τόσο από το Megxit όσο και από την τηλεοπτική σειρά Crown.

Η απόφαση του Harry και της Meghan Markle να μετακομίσουν στον Καναδά και κατόπιν να ανακοινώσουν πως παραιτούνται από βασικά μέλη της οικογένειας για να βρουν καταφύγιο πια στο Los Angeles, τους έκανε πρώτο θέμα στο Twitter, με τη δούκισσα του Sussex να είναι πρώτη σε tweets μέσα στο 2020 και δεύτερος να είναι ο Harry.

Με την τέταρτη σεζόν του Crown δεν είναι τυχαίο πως πάνω από 20 εκατομμύρια tweets γράφτηκαν το 2020 για τη βασιλική οικογένεια, τουλάχιστον 30% περισσότερα σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα δεδομένα του Twitter.
Tρίτη σε tweets ήταν η βασίλισσα και τέταρτη παραδόξως η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana, εξαιτίας της χρονικής περιόδου που κάλυψε η τέταρτη σεζόν του Crown, με τον γάμο και την είσοδο της Lady Di.

Για τους ίδιους λόγους αλλά και για το ότι υπήρξε ο πρώτος royal που βρέθηκε θετικός στον covid19, ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε στην πέμπτη θέση με τον αδερφό του πρίγκιπα Andrew να βρίσκεται στην έκτη θέση εξαιτίας του σκανδάλου Εpstein που τον έβγαλε ουσιαστικά εκτός του firm.

Στην έβδομη θέση των Tweets ήταν ο William και στην όγδοη η Kate Middleton με τον πρίγκιπα Φίλιππο να κλείνει ένατος και την πριγκίπισσα Charlotte στη δέκατη θέση.
The Duke of Cambridge
The Duchess of Cambridge
Prince Philip
Princess Charlotte

Ο λογαριασμό του Kensington Palace στο Twitter είχε φέτος 400,000 νέους followers και η Jenna Ross, μάνατζερ του Twitter υπενθύμισε πως η βρετανική βασιλική οικογένεια πάντα αποτελούσε πόλο έλξης των χρηστών της πλατφόρμας.