Η «Ευτυχία» του Ant1 ήταν πρώτο trend στο Twitter προτού καν ξεκινήσει

Η «Ευτυχία» του Ant1 ήταν πρώτο trend στο Twitter προτού καν ξεκινήσει

Τα χαρτομάντιλα μας χρειάστηκαν

Αν υπάρχει κάτι που όλοι πρέπει να παραδεχτούμε λίγες ημέρες προτού το 2020 μας αφήσει, είναι πως αυτή η χρονιά ήταν τρομερά δύσκολη για όλο τον κόσμο. Κάπως έτσι λοιπόν σκεπτόμενοι την προηγούμενη χρονιά και το πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα, συνειδητοποιήσαμε κάτι ακόμη. Πως το 2019 μας χάρισε ίσως μία από τις καλύτερες ταινίες στον ελληνικό κινηματογράφο.

Εχθές το βράδυ μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του Ant1 είδαμε την «Ευτυχία» και αυτό ήταν ίσως η καλύτερη κίνηση που κάναμε μέσα στο 2020. Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα σε διαδοχικά φλάσμπακ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια. Η ταινία αρχίζει το 1922, με την μικρασιατική καταστροφή και την μετεγκατάσταση της Ευτυχίας μαζί με την μητέρα και τις κόρες της από το Αϊδίνιο στην Αθήνα. Στην Αθήνα την υποδέχεται ο άντρας της, Κώστας Νικολαΐδης, ένας πλούσιος άντρας με τον οποίο όμως δεν είναι ερωτευμένη.

Η Ευτυχία προσπαθεί να ξεφύγει από τον γάμο της και αρχίζει να ασχολείται με τις τέχνες, αρχικά μέσω της υποκριτικής. Εκείνη την περίοδο αρχίζει να σημειώνει στίχους σε χαρτάκια. Συνάπτει ερωτικό δεσμό με τον ηθοποιό Νίκο Αλεξίου και τον ακολουθεί στους περιοδεύοντες θιάσους, αλλά χωρίζονται μετά από καυγά. Στη συνέχεια γνωρίζει την Μαρίκα Κοτοπούλη, όμως αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ζωή δεν της αρέσει και εγκαταλείπει την υποκριτική.

Η ταινία άνοιξε στη δεύτερη θέση του ελληνικού box office το τετραήμερο 19 με 22 Δεκεμβρίου 2019, με 51.471 εισιτήρια από 109 αίθουσες πανελλαδικά, πίσω από την πρεμιέρα του Star Wars: Skywalker, η Άνοδος. Έκλεισε την πρώτη εβδομάδα προβολής με 84.843 εισιτήρια. Στο δεύτερο τετραήμερο προβολής η ταινία σχεδόν διπλασίασε τα εισιτήρια που έκοψε το πρώτο τετραήμερο, περνώντας έτσι στην κορυφή του ελληνικού box office, ενώ τα συνολικά της εισιτήρια το πρώτο δεκαήμερο προβολής είχαν φτάσει τα 186.196 εισιτήρια.

Στα βραβεία Ίρις 2020 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου η Ευτυχία κέρδισε 8 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων καλύτερης ταινίας, από 13 υποψηφιότητες, τις περισσότερες από κάθε ταινία εκείνη τη χρονιά.

Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας
Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου: Κάτια Γκουλιώνη
Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου: Θάνος Τοκάκης
Βραβείο Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου
Βραβείο Ήχου: Νίκος Μπουγιούκος, Κώστας Βαρυμποπιώτης, Άρης Λουζιώτης
Βραβείο Ενδυματολογίας: Ιουλία Σταυρίδου
Βραβείο Σκηνογραφίας: Μιχάλης Σαμιώτης, Γιάννης Παπαδόπουλος

Το twitter υποδέχθηκε την Ευτυχία με χαρά και κυρίως δάκρυα, αφού τα περισσότερα σχόλια ανέφεραν για το πόσο η ταινία αυτή θα μας έκανε να κλάψουμε. Και δεν είχε άδικο γιατί χρειαστήκαμε τουλάχιστον τρία πακέτα για να συνέλθουμε.

Δες στη gallery τα tweets που την αποθέωσαν.