Αγγελική Νικολούλη: "Θέλω να κάνω έρωτα μέχρι να πεθάνω"

Αγγελική Νικολούλη: "Θέλω να κάνω έρωτα μέχρι να πεθάνω"

Η Αγγελική Νικολούλη απάντησε σε ερωτηματολόγιο του Προύστ και τα είπε όλα έξω από τα δόντια.

Ρωτήθηκε πώς θα ήθελε να πεθάνει: «Κάνοντας έρωτα μέχρι τελικής πτώσεως...!» απάντησε χωρίς φόβο και με πολύ πάθος η δημοσιογράφος.

Ποια θεωρεί ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της; «Που παραμένω θηλυκό».

Το πρωί δεν ξυπνάει ποτέ. Αν όμως τύχει και σηκωθεί, «είμαι έτοιμη για όλα...!».

Απόλυτη ευτυχία για την Αγγελική Νικολούλη σημαίνει «να τη ζω με δόσεις, μια και δεν υπάρχει το απόλυτο. Να εισπνέω το οξυγόνο της ζωής, να γελάω, να χαίρομαι, να αγαπάω».

Το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα της είναι «ο αυθορμητισμός και η επιμονή», ενώ το κύριο ελάττωμά της «η τελειομανία».

Η ιστορική προσωπικότητα με την οποία ταυτίζεται περισσότερο είναι «ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ενώ η ταινία που τη σημάδεψε το «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Η τελευταία φορά που έκλαψε ήταν «σε μια ελληνική ταινία της δεκαετίας του 1960». Σε ποια λάθη δείχνει τη μεγαλύτερη επιείκεια; «Στα λάθη της αφηρημάδας και της αφέλειας».

Αγαπημένους ήρωες του σήμερα δεν έχει, έχει όμως αγαπημένους συγγραφείς: «Μαλό, Περλ, Μπακ, Μενέλαος Λουντέμης και άλλοι...». Η αρετή που προτιμά σε έναν άνδρα είναι «η τόλμη» και σε μια γυναίκα «η ελευθερία».

Το αγαπημένο της ταξίδι είναι «στο όνειρο» και ο αγαπημένος της συνθέτης «ο Μίκης Θεοδωράκης». Αγαπημένος της ζωγράφος «ο Ελ Γκρέκο» και αγαπημένο της χρώμα «το κόκκινο». Αυτό για το οποίο μετανιώνει περισσότερο είναι «που δεν γύρισα τον κόσμο σε 80 ημέρες», ενώ το αγαπημένο της ποτό είναι «αυτό που ζαλίζει».

Τι απεχθάνεται περισσότερο απ' όλα; «Την κακία και τη μεμψιμοιρία». Αγαπημένη της ασχολία είναι «τα ταξίδια και τ' ανέκδοτα», ενώ το μότο της είναι «μη χαλάς ποτέ τη φιλία με την τύχη».

Μεγαλύτερο φόβο δεν έχει, ωστόσο, αν συναντούσε κάποια στιγμή τον Θεό, θα του έλεγε «καλώς το αγγελάκι μου».

Όσο για την τελευταία φορά που ξέσπασε σε γέλια; «Μέχρι δακρύων; Το Πάσχα στην Αλεξανδρούπολη με την παρέα της Πηγής Δεβετζή, της ολυμπιονίκη μας».