Σοφία Μπεκατώρου: Τι συζήτησε με τα παιδιά της λίγο πριν την ηχηρή της αποκάλυψη

Σοφία Μπεκατώρου: Τι συζήτησε με τα παιδιά της λίγο πριν την ηχηρή της αποκάλυψη

Πώς αντέδρασαν τα παιδιά της όταν τους αποκάλυψε αυτό που της συνέβη στο παρελθόν;

Η Σοφία Μπεκατώρου φιλοξενήθηκε εχθές το βράδυ από τον Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Η χρυσή Ολυμπιονίκης αποτελεί το πρόσωπο των ημερών μετά την εξομολόγησή της για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε στο παρελθόν.Χθες το βράδυ αποκάλυψε τον τρόπο που μίλησε στα παιδιά της για αυτό που της συνέβη στο παρελθόν. Η κόρη της είναι οκτώ ετών ενώ ο γιος της τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος.

Η Σοφία Μπεκατώρου είπε συγκεκριμένα:

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα το θέμα. Από την άλλη, από τη στιγμή που μίλησα στην πρώτη μου κατάθεση στον Εισαγγελέα τον Νοέμβριο, προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο όπου θα κάνω πραγματικά καλό. Για αυτόν τον λόγο φρόντισα να συζητήσω με τα παιδιά πριν, να τους περάσω το θέμα της βίας, της σεξουαλικής βίας, όσο μπορούσα. Είναι πολύ μικρά τα παιδιά. Ο γιος μου βρίσκεται στην προεφηβεία.

Στην αρχή την αντίδραση του γιου μου δεν την περίμενα. Με στεναχώρησε. Μου είπε ότι θα γίνουμε ρεζίλι και όλοι θα μιλάνε για αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω σχολείο. Στην αρχή στενοχωρήθηκα. Μετά του εξήγησα ότι εφόσον εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Τόσα χρόνια φοβόμουν. Ήρθε η ώρα να μιλήσω και ότι πρέπει να σώσω άλλα παιδιά. Τότε, όταν πήρε διάσταση το θέμα, κάποια στιγμή το κατάλαβε και συνειδητοποίησε ότι είναι για το καλό.

Η κόρη μου μου είπε ότι “μαμά τώρα νιώθω ότι όταν μεγαλώσω δεν θα φοβάμαι πια”. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα».