Δημήτρης Μοθωναίος: Κύμα συμπαράστασης από τους συναδέλφους του για τη δημόσια εξομολόγηση

Δημήτρης Μοθωναίος: Κύμα συμπαράστασης από τους συναδέλφους του για τη δημόσια εξομολόγηση

Ο Δημήτρης Μοθωναίος συγκλόνισε το Πανελλήνιο και οι συνάδελφοί του τον στήριξαν.

Ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αγάπης ξεκίνησε από εχθές, μετά τη συγκλονιστική εξομολόγηση του ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου στη Φαίη Σκορδά.

Ο Μοθωναίος υπήρξε συνεργάτης του Πρω1νού και της Φαίης στο πρώτο μισό της τηλεοπτικής σεζόν και για τον λόγο αυτό ο ηθοποιός επέλεξε τη Σκορδά για να κάνει σε εκείνη την εξομολόγηση για την κακοποίηση που υπέστη από τα έξι του χρόνια.

Μιλώντας για όσα έλαβαν χώρα από τότε που ήταν παιδί και για τον ρόλο που έπαιξαν οι γονείς του, ο Δημήτρης ανέφερε χαρακτηριστικά:



«Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά. Μεγάλωσα με πολλή αγάπη, αλλά υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό συγγενικό περιβάλλον που με κακοποίησε από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε όταν ήμουν 6 ετών…κατ’ εξακολούθηση. Ένιωθα ότι ήταν ένας άνθρωπος που με αγαπούσε πάρα πολύ. Η τελευταία φορά που έγινε, πάγωσα»!
Όταν ήμουν μικρός δεν το καταλάβαινα. Έχω εικόνες διάσπαρτες να με πηγαίνει για μπάνιο στην παραλία και να ξαπλώνει δίπλα μου και μετά δεν θυμάμαι.

Μια περίοδο μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω όλο αυτό που υπήρχε. Με ακολούθησε στην πορεία μου. Μου διαμόρφωσε όλη τη σεξουαλική μου ταυτότητα. Δεν μπορώ να ξέρω πώς θα ήταν η σεξουαλική μου ταυτότητα αν αυτό δεν είχε συμβεί», είπε ο ηθοποιός.

«Το σοκαριστικό είναι ότι όταν αντιμετώπισα αυτόν τον άνθρωπο ευθέως, μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω ποτέ σε κανέναν.

Για πάρα πολλά χρόνια το έκρυβα από τους γονείς μου. Δεν με στήριξαν, δεν μου έδωσαν ποτέ τη βοήθεια που ήθελα. Δεν μπορούσαν να το διανοηθούν. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγεις και ότι είσαι μόνος σου στη ζωή».