Η αιχμηρή απάντηση της Δούκα στην Καρύδη: «Βάζεις στην ίδια ζυγαριά θύματα και θύτες»

Η αιχμηρή απάντηση της Δούκα στην Καρύδη: «Βάζεις στην ίδια ζυγαριά θύματα και θύτες»

Με μια μακροσκελή ανάρτηση απάντησε η Ζέτα Δούκα στην Σμαράγδα Καρύδη.

H χτεσινή ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη στο Facebook, για όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο θέατρο, δεν ήταν όπως φάνηκε καλοδεχούμενο από τις γυναίκες ηθοποιούς που το διάστημα αυτό έχουν προβεί σε καταγγελίες κατά γνωστών ηθοποιών και σκηνοθετών.

Η Καρύδη προσπάθησε να γράψεις τις σκέψεις της, δηλώνοντας ένα μεν αλλά μόλις χθες (δες το post εδώ) κάνοντας mention σε όλες τις συναδέλφους της αλλά η Δούκα, εξηγώντας πως αυτή είναι η πρώτη προσωπική επικοινωνία της συναδέλφου της με την ίδια όλο αυτό το διάστημα, είχε άλλη γνώμη για το post αυτό και απάντησε αιχμηρά.



«Αγαπητή Σμαράγδα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με την δήλωσή σου, που είναι το πρώτο πράγμα που μου απευθύνεις και σε προσωπικό επίπεδο από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και που αποτελεί τον μοναδικό λόγο που τοποθετούμαι αυτή τη στιγμή.
Δεν μπορώ ούτε και θέλω να γνωρίζω τους λόγους που σε ώθησαν να γράψεις κάτι τέτοιο, οι οποίοι, όπως αναφέρεις μπορεί να είναι απόρροια των επαγγελματικών και φιλικών σχέσεων που διατηρείς με πολλά πρόσωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, όμως βρίσκω εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες.
Ιδίως την δεδομένη χρονική στιγμή που η πλειοψηφία των ηθοποιών επιχειρεί μια συντονισμένη και γενναία προσπάθεια να καθαρίσει το τοπίο από το ψέμα, την υποκρισία και την έπαρση που βασανίζει χρόνια τον χώρο μας και να βαδίσει στο δρόμο της αλήθειας και της εξυγίανσης.
Και μπορεί εσύ και πολλοί ακόμα συνάδελφοι – ευτυχώς- να μην έχουν υποστεί καμία μορφή βίας στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία όμως δε σημαίνει ότι δε θα έπρεπε να κατανοούν τη στάση και την ανάγκη όσων έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν χρόνιες και βαθιές πληγές που τώρα προσπαθούν να αναγνωρίσουν και – ίσως- γιατρέψουν.
Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τους βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Και η βοήθεια περνάει από το νοιάξιμο και την αποδοχή, των ανθρώπων που αποτελούν τα θύματα, ιδίως όταν ήταν ανήλικα ή νεαρά παιδιά, όχι των θυμάτων ή του θεατρικού οικοδομήματος. Αυτή είναι η προτεραιότητα! Τα βρεγμένα ρούχα τα στεγνώνουμε αφού τελειώσει βροχή, όχι πριν.. Και τώρα βρέχει καταρρακτωδώς” έγραψε η Ζέτα Δούκα.