Θυμάσαι την τηλεοπτική Εσμεράλδα; Δες πώς είναι σήμερα

Θυμάσαι την τηλεοπτική Εσμεράλδα; Δες πώς είναι σήμερα

Η Leticia Calderon είναι 55 ετών και μία κούκλα.

Η Carmen Leticia Calderón León γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου 1965 και είναι Μεξικανή ηθοποιός. Σπούδασε ηθοποιία στην Televisa Educational Training Centre και συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα και τηλενουβέλες.

Η καριέρα της εκτοξεύτηκε στα ύψη το 1997 με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στη σειρά Εσμεράλντα, η οποία προβλήθηκε σε περισσότερες από 120 χώρες και αποτέλεσε τηλεοπτικό φαινόμενο σπάζοντας πολλαπλά ρεκόρ τηλεθέασης, ιδίως στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Το 1983, σε ηλικία 18 ετών, η Leticia εμφανίστηκε σε τηλενουβέλες όπως τα Bianca Vidal, Amalia Batista, Principessa, El angel caído και το Monte Calvario. Άρχισε να παίρνει μεγαλύτερους ρόλους το 1986 με το El Camino Secreto. Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος της ήταν το 1987, όταν πρωταγωνίστησε στο La indomable ως María Fernanda Villalpando.

Η δεκαετία του 90’ ήταν ακόμη καλύτερη για τη Leticia, με την Esmeralda να κάνει την μεγαλύτερη επιτυχία της. Η Esmeralda ήταν μια νέα έκδοση μιας διάσημης τηλενουβέλας της Βενεζουέλας του 1970 με το ίδιο όνομα, πρωτότυπη ιστορία της Delia Fiallo.

Τη Δευτέρα 5 Μαΐου 1997, το Canal de las Estrellas ξεκίνησε τη μετάδοση της νουβέλας σε καθημερινή βάση στις 8:00 μ.μ., αντικαθιστώντας τον Mujer. Το τελευταίο επεισόδιο μεταδόθηκε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 1997. Η Leticia Calderón, ο Fernando Colunga και ο Juan Pablo Gamboa πρωταγωνίστησαν, ενώ η Laura Zapata, η Ana Patricia Rojo και ο Salvador Pineda ήταν στους δεύτερους ρόλους.

Το 1998 ονομάστηκε «Η Καλύτερη Τηλενοβέλα της Χρονιάς» από το Premios TVyNovelas. Αν δεν θυμάσαι την πλοκή της σειράς θα σου τη θυμίσουμε λίγο παρακάτω, κι όσο εσύ θα διαβάζεις εμείς θα ευχόμαστε να μπορούσαμε να την παρακολουθήσουμε ξανά.



Ο Rodolfo Peñareal είναι παθιασμένος με το να αποκτήσει έναν γιο. Μετά από πολλές αποβολές, η γυναίκα του Blanca είναι και πάλι έγκυος. Μια νύχτα, ένα κορίτσι γεννιέται, αλλά πιστεύουν ότι γεννήθηκε νεκρή. Στην ίδια πόλη, σε ένα άλλο, πιο ταπεινό σπίτι, γεννιέται ένα αγόρι, αλλά η μητέρα του πεθαίνει κατά τη διάρκεια της γέννας. Η μαία και η νταντά της Blanca, με την καλύτερη πρόθεσή τους και με σκοπό να ηρεμήσουν τον Rodolfo, αποφασίζουν να ανταλλάξουν τα παιδιά.

Η Blanca βάζει ένα ζευγάρι σμαραγδένια σκουλαρίκια στο υποτιθέμενο νεκρό μωρό της, ώστε να είναι θαμμένο μαζί τους. Μόλις ολοκληρωθεί η ανταλλαγή, η μαία Dominga, ανακαλύπτει ότι το κορίτσι δεν είναι νεκρό, αλλά τώρα είναι πολύ αργά για να διορθωθεί το λάθος.

Με αυτόν τον τρόπο, το αγόρι που γεννήθηκε σε μια άθλια καλύβα βλέπει το πρώτο του φως στην πολυτέλεια ενός μεγάλου σπιτιού, ενώ το γλυκό κοριτσάκι που είχε δικαίωμα σε χρυσή κούνια, κάνει τα πρώτα της βήματα ανάμεσα σε ραγισμένους τοίχους και δυστυχία.

Η Esmeralda, το κοριτσάκι της Peñareal, γεννήθηκε τυφλή, αλλά η καλοσύνη της καρδιάς της της δίνει το φως να είναι ευτυχισμένη και την ψευδαίσθηση να πιστεύει ότι κάποια μέρα θα συναντήσει την αγάπη. Τα μάτια της είναι τα «μάτια της αγάπης».

Ο χρόνος περνά και το πεπρωμένο και των δύο παιδιών, η Esmeralda και ο José Armando, συναντώνται και ερωτεύονται αμέσως. Ωστόσο, η εμμονή, η επιθυμία, τα οικογενειακά συμφέροντα, η ψεύτικη αγάπη μιας γυναίκας και η υπερηφάνεια των Peñareal να κάνουν την γενεαλογία τους επικρατήσει, καταστρέφουν κάθε ευγενές συναίσθημα.

Πώς είναι όμως σήμερα η 55χρονη πια πρωταγωνίστρια της Esmeralda; Η Leticia Calderon είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη γυναίκα ακόμη και σήμερα και αν δεν μας πιστεύεις μπορείς να τη δεις στη gallery που ακολουθεί.