Παντελής Παντελίδης: 5 χρόνια μετά τον θάνατό του τον θυμόμαστε με αυτά τα τραγούδια

Παντελής Παντελίδης: 5 χρόνια μετά τον θάνατό του τον θυμόμαστε με αυτά τα τραγούδια

Ίσως η είδηση που μας αναστάτωσε περισσότερο από κάθε άλλη πριν από πέντε χρόνια.

Σαν σήμερα ακριβώς πριν από πέντε χρόνια ξημέρωσε η πιο δύσκολη μέρα του χρόνου. Μία είδηση έμελλε να ταράξει και να αναστατώσει για τα καλά τα νερά της ελληνικής showbiz και της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Ήταν νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016 όταν μάθαμε πως διάσημος τραγουδιστής σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Πέρασαν μερικά λεπτά μέχρι να ανακοινωθεί το όνομα του τραγουδιστή και το διάστημα αυτό που μεσολάβησε κάναμε χίλιες δυο σκέψεις για το ποιος μπορεί να ήταν αυτός που τόσο γρήγορα έφυγε από τη ζωή. Μερικά λεπτά αργότερα η είδηση επιβεβαιώθηκε και το αίμα μας πάγωσε. Ο Παντελής Παντελίδης που μπήκε τόσο γρήγορα στη ζωή μας, έφυγε και σαν αστραπή αφήνοντας μας με το στόμα ανοιχτό και γεμίζοντας μας θλίψη και στεναχώρια.

Έχοντας μητρική καταγωγή από το Αγρίνιο και πατρική από τη Μικρά Ασία, ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Αττικής. Το αρχικό επώνυμο της οικογένειας του πατέρα του ήταν Μιντίκογλου, το οποίο αργότερα μετατράπηκε σε «Παντελίδης», από τον παππού του, Παντελή. O Παντελής Παντελίδης έπαιζε από 7 ετών ποδόσφαιρο, αγωνιζόταν ως επιθετικός και κατάφερε να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο. Στα 17 του οι γιατροί του διαπίστωσαν ότι έπασχε από μυοκαρδιοπάθεια και έτσι αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Aφού έδωσε πανελλήνιες, μπήκε στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), όπου εργαζόταν ως υπαξιωματικός. Mετά από 10 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό, αποφάσισε να παραιτηθεί για να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει τραγουδιστής, αν και δεν είχε σχετικές σπουδές και ήταν αυτοδίδακτος, έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα, την οποία του την έκανε δώρο ο πατέρας του, γιατί πήρε καλούς βαθμούς στο σχολείο. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 11 ετών, στα 13 του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια και σε ηλικία 14-15 χρονών τα ερμήνευε με την κιθάρα του.

Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά κέντρα ενώ παράλληλα εργαζόταν στο Πολεμικό Ναυτικό. Επίσης, βιντεοσκοπούσε τραγούδια τα οποία έγραφε και ερμήνευε μόνος του με την κιθάρα του και οι φίλοι του τα ανέβαζαν στο Υoutube μέσω του οποίου έγινε γνωστός. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο μουσικό χώρο, ηχογραφήθηκαν σε studio 48 τραγούδια τα οποία είχε γράψει ο ίδιος, εκ των οποίων τα 6 τραγούδησαν άλλοι καλλιτέχνες όπως η Πάολα, ο Γιάννης Πλούταρχος, η Ελένη Χατζίδου, η Αμαρυλλίς και η Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Ο Παντελίδης σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στις 18 Φεβρουαρίου 2016 σε τροχαίο δυστύχημα σε ανισόπεδο κόμβο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο το οποίο έφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες. Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας τον απεγκλώβισαν από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος της Νέας Ιωνίας, νωρίτερα η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Τρεις μήνες μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του. Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα έδειξε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο.

Τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του κυκλοφόρησε ένα από τα τραγούδια του το «Θυμάμαι» και 10 μήνες μετά το «Άλλη Μια Ευκαιρία» που δεν είχαν δισκογραφηθεί όσο ήταν εν ζωή. Στις 18 Φεβρουαρίου 2017, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, κυκλοφόρησε ένα άλλο ακυκλοφόρητο τραγούδι του το «Καράβια στον Βυθό», το οποίο διατηρεί πανελλήνιο ρεκόρ προβολών στο ελληνικό YouTube σε 24 ώρες αφού ξεπέρασε μέσα σε μόλις 1 ημέρα τις 1.000.000 προβολές.



Σήμερα συμπληρώνονται 5 χρόνια από την ημέρα του θανάτου και εμείς τον θυμόμαστε μέσα από τα τραγούδια του. Διαλέξαμε 5 (όσα και τα χρόνια που λείπει από τη ζωή) από τα πιο ωραία του και σου τα παραθέτουμε.