Εξωδικαστική λύση στη σεξουαλική παρενόχληση πέντε γυναικών από διάσημο ηθοποιό

Εξωδικαστική λύση στη σεξουαλική παρενόχληση πέντε γυναικών από διάσημο ηθοποιό

Τι ακριβώς έχει συμβεί.

Η δικαστική διαμάχη του πασίγνωστου ηθοποιού που ξεκίνησε το 2018, έληξε τελικά με εξωδικαστικό συμβιβασμό πριν από μερικά εικοσιτετράωρα.

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν πέντε γυναίκες έκαναν μήνυση στον 42χρονο σήμερα ηθοποιό, κατηγορώντας τον, πως στα πλαίσια των μαθημάτων που έκανε στη σχολή ηθοποιίας που είχε δημιουργήσει, παρενοχλούσε σεξουαλικά τις ίδιες και μιλούσε με άσχημα λόγια για τη θέση των γυναικών ηθοποιών στη βιομηχανία του θεάματος.



Μιλάμε για την υπόθεση του γόη του Hollywood, James Franco, μαθήτριες του οποίου και ηθοποιοί σήμερα πια, τον κατηγορούσαν πως τις ανάγκαζε να πραγματοποιούν υπερβολικές ερωτικές σκηνές στην κάμερα, σε ένα σκηνικό οργίου, που ξεπερνούσε όσα θα συναντούσαν ποτέ στα πλαίσια ενός πλατό σε γυρίσματα ταινίας.
Οι γυναίκες αυτές κατηγορούσαν τον ηθοποιό πως η τεχνική που είχε ξεπερνούσε τα πλαίσια του μαθήματος και η καταγραφή γινόταν για τη δική του προσωπική τέρψη ενώ ο ηθοποιός έκανε τις κοπέλες να πιστέψουν πως αν ικανοποιήσουν τις σκηνές αυτές, θα λάμβαναν μέρος στις επόμενες ταινίες στις οποίες θα συμμετείχε εκείνος.

Η σχολή ηθοποιίας έχει πλέον αναστείλει τη λειτουργία της ενώ τα περιστατικά που περιγράφοντας στις μηνύσεις έλαβαν χώρα ανάμεσα στο 2014 και το 2017, περίοδος στην οποία ο Franco μεσουρανούσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Page Six, η συμφωνία που έγινε, κράτησε πολλούς μήνες και οι δικηγόροι και των δύο πλευρών έστειλαν πολλά mails μέχρι να επέλθει η τελική συμφωνία της διαπραγμάτευσης.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία; Διάβασε την παρακάτω gallery.