Διάσημη ηθοποιός αποκαλύπτει το πρόβλημά υγείας της & σοκάρει με τη διάγνωση

Διάσημη ηθοποιός αποκαλύπτει το πρόβλημά υγείας της & σοκάρει με τη διάγνωση

Πώς ζει με το πρόβλημα αυτό;

Το Hollywood δεν είναι πάντα γεμάτο με χαρούμενες ειδήσεις, γάμους και εγκυμοσύνες. Έχει και τα αρνητικά του αρκετές φορές και πολλές φορές η αλήθεια είναι πως ακούς κάτι απρόσμενο που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τη 40χρονη ηθοποιό η οποία ζει με τη διαταραχή της, την οποία και αποκάλυψε μέσα από μια πρόσφατη συνέντευξή της.

Η 40χρονη ηθοποιός μίλησε για την ινομυαλγία, μια αυτοάνοση διαταραχή. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, η διαταραχή προκαλεί «εκτεταμένο μυοσκελετικό πόνο που συνοδεύεται από κόπωση, ύπνο, δυσκολία στη μνήμη και προβλήματα διάθεσης. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η ινομυαλγία ενισχύει τις οδυνηρές αισθήσεις επηρεάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός επεξεργάζονται επώδυνα και μη οδυνηρά σήματα».

Πριν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και μάθει τη διάγνωση για το πρόβλημά της, η star ανέφερε στο People: «Δεν ήμουν σίγουρη τι συνέβαινε μαζί μου. Έχω περάσει πολλές διαφορετικές ασθένειες για χρόνια και δεν ξέρω τι συνέβαινε. Έπρεπε να αλλάξω τη ρουτίνα ευεξίας μου αρκετά σημαντικά», πρόσθεσε.

«Έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός για αυτά που έβαζα στο σώμα μου. Έπρεπε να αρχίσω να τρώω προϊόντα χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη και χωρίς ζάχαρη - έπρεπε να κόψω πολλά πράγματα που είχα συνηθίσει να έχω κάθε μέρα και πράγματα που μου άρεσαν πολύ».

«Η κατάστασή μου ήταν σε μία φάση όπου είτε θα ακολουθούσα ένα μονοπάτι όπου θα είχα να αντιμετωπίσω πολλές αυτοάνοσες ασθένειες ή θα έπρεπε να σταματήσω τα πάντα, να ακολουθήσω τις συμβουλές των ειδικών και να προσπαθήσω να βελτιώσω την κατάσταση μου. Αυτές ήταν οι επιλογές μου. Δεν είχα άλλη, ένιωθα τόσο άσχημα. Έπρεπε να ακούσω πραγματικά τις εντολές του γιατρού και να κόψω όλα αυτά τα πράγματα».

Συγκεκριμένα μου είπε: «Πρέπει να δουλέψεις πραγματικά για την υγεία του εντέρου σου, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να σου πω είναι ότι ό, τι τρως, πρέπει να το αγαπάς πραγματικά. Δεν πρόκειται μόνο για την κατανάλωση υγιεινών πραγμάτων και δεν σου αρέσει. Πρέπει να βρεις αυτό που σου αρέσει να τρως και να πίνεις, γιατί αυτό θα κάνει τη διαφορά, επειδή όλη η έρευνα έχει δείξει ότι όταν είσαι ευχαριστημένη, δημιουργείς χημικές ουσίες που είναι καλές για ολόκληρο το σώμα σου και την υγεία του εντέρου σου. Όταν είσαι δυσαρεστημένη και κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν, τρως πράγματα που δεν σου αρέσουν, θα δημιουργήσεις άλλα πράγματα στο σώμα σου που δεν είναι καλά για εσένα. Για να διατηρήσεις τον εαυτό σου υγιή, πρέπει να βρεις πράγματα που σου αρέσουν».

Η 40χρονη ηθοποιός κάνει πλέον τακτικό διαλογισμό, πίνει τρία λίτρα νερό την ημέρα και ακολουθεί την αυστηρή διατροφή της. «Είναι υπό έλεγχο όσο συνεχίζω να ασκούμαι και όσο τρώω υγιεινά και διατηρώ τους περιορισμούς και διαλογίζομαι», είπε. «Αυτά είναι τα πραγματικά σημαντικά πράγματα».

Στη gallery που ακολουθεί θα μάθεις για ποια ηθοποιό μιλάμε.