Το μήνυμα της Δέσποινας Βανδή για τις υποθέσεις κακοποίησης θα σε εμπνεύσει

Το μήνυμα της Δέσποινας Βανδή για τις υποθέσεις κακοποίησης θα σε εμπνεύσει

Την αποκατάσταση του μύθου της Μέδουσας χρησιμοποίησε η Δέσποινα Βανδή.

Με την αποκατάσταση ενός μύθου, εκείνου της Μέδουσας, φρόντισε η Δέσποινα Βανδή να κάνει τη δική της τοποθέτηση τόσο στην Ημέρα της Γυναίκας όσο και στο κίνημα #metoo που κλονίζει το διάστημα αυτό την ελληνική showbiz.

Η Βανδή, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, με τα άπταιστα Ελληνικά της, αναφέρθηκε στο άγαλμα της Μέδουσας που βρίσκεται έξω από το ποινικό δικαστήριο στο Μανχάταν και στο οποίο συμβολικά δικάστηκε και καταδικάστηκε ο Harvey Weinstein για σεξουαλικη παρενοχληση και βιασμό.

Με αφορμή λοιπόν τη χθεσινή μέρα και το κλίμα των ημερών θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτήν τη φωτογραφία και την αλήθεια της.

Είναι το άγαλμα της Μέδουσας που έχει αποκεφαλισει τον Περσεα και κρατάει το κεφάλι του στο χέρι της.
Αυτό το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε από τον Luciano Garbati έναν Αργεντινό καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε από ένα άλλο μπρούτζινο άγαλμα του 16 ου αι
όπου ο Περσεας έχοντας σκοτώσει την Μέδουσα κρατάει το κεφάλι της σύμφωνα με τον περίφημο ελληνικό μύθο!

Εν συντομία να σας πω πως η Μέδουσα ήταν μια κόρη που βιάστηκε από τον Ποσειδωνα μέσα στο ναό της θεάς Αθηνας. Η Αθηνά προσβεβλημένη και μη μπορώντας να τιμωρήσει τον Ποσειδωνα, τιμωρεί το κορίτσι μεταμορφώνοντας την σε ένα τέρας με κεφάλι που είχε φίδια και που όποιος την κοιτούσε στα μάτια, πέτρωνε!

Ο Περσέας είναι αυτός που την θανατώνει αποκεφαλίζοντάς την! Ένας μύθος που στέκει αιώνες χωρίς καμία δεύτερη σκέψη ασφαλώς!

Κι ευτυχώς για τον Garbati που έρχεται να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα και να παραχωρήσει στην Μέδουσα το δικαίωμα της αποκατάστασης που της άξιζε!

Το εντυπωσιακό βέβαια της ιστορίας αυτού του έργου δεν είναι απλως η προσέγγιση του καλλιτέχνη να αποδώσει το δίκιο στη Μέδουσα, η οποία ήταν μια γυναίκα που κακοποιήθηκε και όχι απλά ένα τερας που καταδιωχθηκε αλλά το ότι αυτό το άγαλμα αυτήν τη στιγμή ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ στο lower Manhattan όπου και καταδικάστηκε ο Harvey Weinstein για σεξουαλικη παρενόχληση και βιασμό.

Η 7μετρη γυναίκα Μέδουσα αποτελεί μεγάλο σύμβολο του #MeToo και ναι ήταν καιρός πια να μπει μια τάξη και στη ζωή και στα παραμύθια που μας μεγάλωσαν...
@marianafpliotou σε ευχαριστώ», έγραψε χαρακτηριστικά η Βανδή!

Δες και τις φωτογραφίες παρακάτω