Oscars 2021: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, ποια ταινία έσπασε κάθε ρεκόρ;

Oscars 2021: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, ποια ταινία έσπασε κάθε ρεκόρ;

Στην ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων σήμερα γράφτηκε ιστορία.

Η σημερινή Δευτέρα δεν ήταν σαν όλες τις άλλες. Σήμερα γιορτάσαμε διαφορετικά την Καθαρά Δευτέρα, δεν πήγαμε για δουλειά (και αυτό είναι το πιο σημαντικό) και είχαμε φυσικά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Oscar 2021. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα κατά τη διάρκεια των υποψηφιοτήτων για τα 93α ετήσια Βραβεία Ακαδημίας τη γράφτηκε ιστορία.

Η ταινία «Mank» ηγείται της λίστας με τις περισσότερες υποψηφιότητες, αφού συγκέντρωσε 10. Η ταινία συγκέντρωσε επίσης τις περισσότερες υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες τον περασμένο μήνα, αλλά έφυγε από αυτήν με άδεια τα χέρια. Το Netflix, το οποίο διανέμει την ταινία, έχει συνολικά 35 υποψηφιότητες, περισσότερες από κάθε διανομέα φέτος.

Το «Mank» είναι στην ίδια κατηγορία για το βραβείο καλύτερης ταινίας με τις «The Father», «Judas and the Black Messiah», «Minari», «Nomadland», «Promising Young Woman», «Sound of Metal» και «The Trial of the Chicago 7».

Η Priyanka Chopra Jonas και ο Nick Jonas ανακοίνωσαν όλους τους υποψηφίους για τα βραβεία σε live streaming δύο μερών που μεταδόθηκε στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων της Ακαδημίας των Κινηματογραφικών Επιστημών και στον ιστότοπο της εταιρείας.

Δες όλες τις υποψηφιότητες:

Best picture
”The Father”
“Judas and the Black Messiah”
“Mank”
“Minari”
“Nomadland”
“Promising Young Woman”
“Sound of Metal”
“The Trial of the Chicago 7”

Best actress
Viola Davis, “Ma Rainey’s Black Bottom”
Andra Day, “The United States vs. Billie Holiday”
Vanessa Kirby, “Pieces of a Woman”
Frances McDormand, “Nomadland”
Carey Mulligan, “Promising Young Woman”

Best actor
Riz Ahmed, “Sound of Metal”
Chadwick Boseman, “Ma Rainey’s Black Bottom”
Anthony Hopkins, “The Father”
Gary Oldman, “Mank”
Steven Yeun, “Minari”

Ο Boseman είναι υποψήφιος μαζί με τη Davis για το Ma Rainey΄s Black Bottom - τον τελευταίο του ρόλο πριν πεθάνει από καρκίνο σε ηλικία 43 ετών πέρυσι.

Ο αγαπημένος star που είναι επίσης γνωστός για τον ρόλο του στο Black Panther, είναι το φαβορί που θα ανταμειφθεί με το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού.

Εάν το κάνει, θα είναι μόνο ο δεύτερος μετά θάνατον καλύτερος ηθοποιός νικητής μετά τον Peter Finch για το Network το 1976.

Στη gallery παρακάτω θα δεις τις υπόλοιπες υποψηφιότητες.