Kanye West: Eίναι ή δεν είναι τελικά ο πλουσιότερος Aφροαμερικανός στην Αμερική;

Kanye West: Eίναι ή δεν είναι τελικά ο πλουσιότερος Aφροαμερικανός στην Αμερική;

Το Forbes αμφισβητεί ή όχι τον τίτλο που του έχουν δώσει τα MME; Ιδού η απορία.

Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα πως ο Kanye West, αποτελεί τον πιο πλούσιο Αφροαμερικανό στην ιστορία των ΗΠΑ. Ποιος θα το πίστευε πριν από κάποια χρόνια;

Το ίδιο συνέβη και με την οικογένεια Kardashian-Jenner (την πρωην «δική του οικογένεια», καθώς αναμένεται σε λίγο καιρό η έκδροση του διαζυγίου του από την Kim) που μέσα σε μια δεκαετία έχει δει τις μετοχές -αλλά τους λογαριασμούς της στην τράπεζα- να αγγίζουν αμύθητα ποσά.

Ο Αμερικανός ράπερ και μεγιστάνας της μόδας λοιπόν, έχει -ούτε λίγο ούτε πολύ- περιουσία που ανέρχεται σε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως έγραψε το Bloomberg, και έτσι γίνεται και επίσημα ο πλουσιότερος Αφροαμερικανός στην ιστορία της Αμερικής.

Περίπου την ίδια περίοδο πέρυσι, ο Kanye West έγινε δισεκατομμυριούχος με τη βοήθεια του επιτυχημένου brand ενδυμάτων και αθλητικών παπουτσιών, Yeezy και του νέου πολυετούς συμβολαίου που υπέγραψε με την Gap.
Σύμφωνα με το Business of Fashion, η αξία του brand Yeezy υπολογίζεται σε 3,2 έως 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με δεδομένο ότι ο West παραμένει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας Yeezy, μεγάλο μέρος της προσωπικής του περιουσίας αποδίδεται στις πρόσφατες επιχειρηματικές του αποφάσεις και στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια που εισπράττει από πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής επένδυσής του στο brand Skims της σύντομα πρώην συζύγου του, Kim Kardashian.

Ο West αποκάλυψε επίσης ότι έχει 122 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές, ενώ ολόκληρος ο μουσικός κατάλογός του αξίζει 110,5 εκατομμύρια δολάρια. Απίστευτα ποσά!

Ωστόσο, παρά τα δημοσιεύματα, εξακολουθεί να παραμένει ένα μυστήριο ως προς το πώς η εταιρεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων του Kanye West ήταν επιλέξιμη για δάνειο 2 έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο Προγράμματος Προστασίας Μικρών Επιχειρήσεων για να βοηθηθούν να διατηρήσουν το εργατικό τους δυναμικό κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Σήμερα λοιπόν έρχεται το περιοδικό Forbes για να αμφισβητεί επίσημα τον τίτλο που δόθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στον διάσημο ράπερ. Δες γιατί στη gallery που ακολουθεί: