Θυμάσαι τον Τριαντάφυλλο όταν έπαιρνε βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου το 1997;

Θυμάσαι τον Τριαντάφυλλο όταν έπαιρνε βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου το 1997;

Το βίντεο που έγινε viral.

Αν μεγάλωσες στα 90’s ή έστω στις πρώτες δεκαετίες του millennium τότε θα ξέρεις πολύ καλά τι πάει να πει παλιά ποιοτική ελληνική μουσική. Αν ανήκεις σε αυτές τις δεκαετίες τότε ξέρεις και τον Λάμπη Λιβιεράτο, τη Μαντώ, τη Λένα Παπαδοπούλου, τον Νεκτάριο Σφυράκη, τον Βαλάντη, τον Τριαντάφυλλο, αλλά και άλλους τραγουδιστές που μεσουράνησαν αυτές τις δεκαετίες.

Τους τελευταίους μήνες ο Τριαντάφυλλος βρίσκεται στην επικαιρότητα για τη συμμετοχή του στο Survivor, όπου βρίσκεται ακόμη τώρα, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ο ντόρος γύρω από το όνομά του έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερος. Κάποιες λάθος κινήσεις και κουβέντες τον έχουν κάνει αντιπαθή στην ομάδα του, όμως για τον κόσμο Τριαντάφυλλος θα είναι πάντα ένας.

Ο Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου (ναι κι εμείς σοκαριστήκαμε, δεν είχαμε ιδέα για το επίθετό του) γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1977 στη Ρόδο, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε τη καλλιτεχνική του πορεία στη μουσική. Σε ηλικία μόλις 8 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου, το οποίο αποτέλεσε βασική αφορμή για να ασχοληθεί μετέπειτα με το τραγούδι.

Στα 18 του χρόνια άρχισε να πραγματοποιεί τις πρώτες του εμφανίσεις σε μουσική σκηνή της Ρόδου, όπου και δεν άργησε να ξεχωρίσει. Λίγο χρονικό διάστημα χρειάστηκε για να τον εντοπίσει ο συνθέτης και στιχουργός Θοδωρής Μακρίδης, ο οποίος αναγνώρισε το ταλέντο του και τον ενθάρρυνε να πάει στην Αθήνα. Έτσι στα 19 του, παίρνει την απόφαση να κυνηγήσει το όνειρό του στην πρωτεύουσα και τον επόμενο κιόλας χρόνο μπαίνει στη δισκογραφία.

Το 1997, και σε ηλικία 20 χρονών, κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Βλέπω Κάτι Όνειρα», ο οποίος ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 48.000 αντίτυπα και έγινε χρυσός. Κι εδώ ακριβώς θέλουμε να σταθούμε. Τα τελευταία 24ωρα κυκλοφορεί στο YouTube ένα βίντεο το οποίο αλήθεια δεν μπορούσαμε να μην μοιραστούμε μαζί σου.



Έχει γίνει viral και κατανοούμε απόλυτα τους λόγους. Αλήθεια όμως πες μας, εσύ θυμάσαι το 1997 τον Τριαντάφυλλο να παίρνει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στα μουσικά βραβεία ΠΟΠ Κορν;

Αν όχι, μάλλον ήρθε η ώρα.