MasterChef 5: Ο νικητής του πρώτου Mystery Box της εβδομάδας

Sabine Camhi
MasterChef 5: Ο νικητής του πρώτου Mystery Box της εβδομάδας

Η 7η εβδομάδα του ριάλιτι μαγειρικής ξεκίνησε σήμερα!

Τρεις ήταν υποψήφιοι προς αποχώρηση το βράδυ του Σαββάτου (27/03), Παύλος Χάππιλος, Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου και Μαρίνα Ντεμολλάι, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο «MasterChef 5». Μετά την απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής πιάτου, οι κριτές έκριναν πως η Μαρίνα Ντεμολλάι είχε το χειρότερο πιάτο, αφού στο πιάτο της η καλεσμένη chef Κωνσταντίνα Φάκλαρη «μάσησε» άμμο. Αυτό το σοβαρό λάθος που έκανε σίγουρα δεν θα μπορούσε να είχε περάσει απαρατήρητο

Ωστόσο, σήμερα μάθαμε πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ της πρωινής εκπομπής «Πάμε Δανάη!», η παίκτρια πρόκειται να ξανά εισέλθει στο ριάλιτι μαγειρικής.

Όπως κάθε εβδομάδα, έτσι κι αυτήν θα υπάρξουν δυο αποχωρήσεις και κάποιοι υποψήφιοι παίκτες στο Master Chef. Το Mystery Box με άρωμα Ασίας στο αποψινό επεισόδιο δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν τη μαγειρική τους φαντασία σε αυτήν την περίτεχνη κουζίνα.

Με το πιο δύσκολο, ως τώρα, ζητούμενο σε τεστ δημιουργικότητας, οι 12 φιλόδοξοι μάγειρες έβαλαν τα δυνατά τους για να φτιάξουν το πιο νόστιμο fusion πιάτο συνδυάζοντας ασιατικά προϊόντα και προϊόντα που μυρίζουν Ελλάδα. Οι καλύτερες προσπάθειες με βάση τους τρεις chef κριτές Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο όμως ήταν αυτές του Στέφανου, του Παύλου, του Παναγιώτης και της Μαρίας, με την τελευταία να νικάει τελικά την μάχη των dumplings.



Ένα ελληνικό και ένα ασιατικό υλικό έπρεπε να μοιράσει η Μαρία Λ. στους συμπαίκτες της στην συνέχεια για το Τεστ Δημιουργικότητας. Επιπλέον, αποφάσισε να μην διεκδικήσει την Κάρτας Ασυλίας και τα πλεονεκτήματα, και άρα παρακολουθεί τη δοκιμασία από τον εξώστη.

Η αντίδραση του Παναγιώτη Τζαμαλή δεν ήταν και η καλύτερη, ο οποίος δήλωσε στην κάμερα: «Μιζέρια είναι το Μαράκι, απορώ γιατί τη βγάζουν νικήτρια κάθε φορά». Σύμφωνα με το Twitter εξελίσσεται σε νέα… Μαρίνα.

Από το Τεστ Δημιουργικότητας, οι τρεις καλύτερες προσπάθειες κρίθηκαν αυτές του Ιωάννη, του Τζιοβάνι και του Διονύσιου. Τελικά, ο Τζιοβάνι νίκησε την κάρτα ασυλίας, αφού έκανε τον πιο ευφάνταστο, νόστιμο και τεχνικά σωστό συνδυασμό (ούζο και φύτρες). Από την άλλη, οι τέσσερεις πιο αδύναμες προσπάθειες ήταν της Ανούς, της Λίας, της Μαργαρίτας και του Παύλου, οι οποίοι θα βρεθούν σε δοκιμασία αποχώρησης στο επόμενο επεισόδιο.

Δες στην gallery παρακάτω μερικά από τα σχόλια στο Twitter.