MasterChef: Ο παίκτης που αποχώρησε σήμερα

Sabine Camhi
MasterChef: Ο παίκτης που αποχώρησε σήμερα

To σημερινό επεισόδιο του Masterchef έκρυβε πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας παρακολουθήσαμε την δοκιμασία του Mystery Box που στόχο είχε την εξοικονόμηση υλικών με κέρδος περισσότερο χρόνο. Τα πιάτα του Παύλου ήταν οι καλύτερες προσπάθειες που έχει δημιουργήσει έως τώρα σύμφωνα με τους κριτές και έτσι κέρδισε ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την επόμενη δοκιμασία!

Το σημερινό Masterchef ξεκινάει με ένα τεστ δημιουργικότητας. 0ι 10 διαγωνιζόμενοι του MasterChef θα βρεθούν αντιμέτωποι σε μία δοκιμασία «φωτιά».

Οι επίδοξοι σεφ θα πρέπει να φτιάξουν μέσα σε δύο ώρες τρία πιάτα, ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο και ένα γλυκό, με στόχο την κάρτα ασυλίας, αλλά και τα πλεονεκτήματα για την επερχόμενη ομαδική δοκιμασία. Παράλληλα, ανακοινώθηκε το πλεονέκτημα του Παύλου, ο οποίος είναι ασφαλής από τη σημερινή δοκιμασία και έτσι περνάει αυτομάτως στους 9.

Το τεστ δημιουργικότητας ωστόσο σήμερα δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Όλα ανατράπηκαν αφού οι τρεις κριτές κράτησαν κλειστή ακόμα μια καμπάνα. Κάπου στα μισά της δοκιμασίας, ζητήθηκε από τους παίκτες να σταματήσουν να μαγειρεύουν και τότε οι κριτές άνοιξαν την καμπάνα που περιείχε ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο (€10,000) αλλά και μια τεράστια παγίδα. Αυτό είναι το έπαθλο της καλύτερης προσπάθειας.

Οι παίκτες είχαν στην διάθεση τους πέντε λεπτά για να αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν ή όχι! Παρά τον κίνδυνο να αποχωρήσουν απευθείας, χωρίς να μπουν στη διαδικασία της αντιγραφής πιάτου, όλοι επιλέξαν να μαγειρέψουν για να διεκδικήσουν τον έπαθλο. Ο σημερινός καλεσμένος των κριτών για τη δοκιμή των προσπαθειών της δεκάδας του διαγωνισμού, ήταν ο Αθηναγόρας Κωστάκος.

Αρχικά, οι 4 chef κάλεσαν μπροστά τους Παναγιώτη, Παύλο, Στέφανο και Ανούς, οι οποίοι είχαν πολύ καλές προσπάθειες και πέρασαν στον εξώστη. Στην συνέχεια, κάλεσαν μπροστά τους Τζιοβάνι, Μαργαρίτα, και Διονύση οι οποίοι είχαν τα καλύτερα πιάτα. Ανάμεσα στις 3 προσπάθειες, η καλύτερη προσπάθεια ήταν της Μαργαρίτας, η οποία κέρδισε το Silver Award και το χρηματικό έπαθλο.


https://www.instagram.com/p/CNVtkwHKzYD

Στην συνέχεια, ο καλεσμένος chef χαρακτήρισε την προσπάθεια της Μαρίας ως ότι πιο άσχημο έχει δοκιμάσει ποτέ. Τελικά όμως, συνολικά τα χειρότερα πιάτα τα είχε ο Νίκος, ο οποίος ήταν και αυτός που αποχώρησε.


https://www.instagram.com/p/CNVwu8Rq1Rd