«Να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου»! Το σπαρακτικό αντίο της Helen McCrory στον Damian Lewis

Κατερίνα Ιωακείμ
«Να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου»! Το σπαρακτικό αντίο της Helen McCrory στον Damian Lewis

Το μεγαλείο ενός ανθρώπου που αγάπησε και αγαπήθηκε. 

«Μου λείπει ήδη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς έλαμπε τους τελευταίους μήνες, ήταν το πιο λαμπρό αστέρι που θα μπορούσε να λάμψει», έγραψε Damian Lewis στους Sunday Times αποχαιρετώντας την πολυαγαπημένη του σύζυγο, επίσης διάσημη ηθοποιό, Helen McCrory η οποία στις 16 Απριλίου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 52 ετών.

Ο Λονδρέζος σταρ του Homeland και η επίσης Αγγλίδα σταρ του Harry Poter, του Skyfall (James Bond) και του Peaky Blinders ήταν 14 χρόνια παντρεμένοι και ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Hollywood.

Στο τελευταίο του αντίο ο 50χρονος Lewis δεν έκρυψε τη θλίψη του που η 14χρονη κόρη τους Manon και ο 13χρονος γιος τους, Guliver, έχασαν τόσο νωρίς τη μαμά τους και προχώρησε σε μία αποκάλυψη που λυγίζει ακόμη και τους πιο ψύχραιμους.



«Πρέπει να ερωτευτείς ξανά. Να έχεις πολλές φιλενάδες, να ξαναφτιάξεις τη ζωή σου», είπε η McCrory στον σύζυγό της, μόλις δύο εβδομάδες πριν πεθάνει στο σπίτι τους περιτριγυρισμένη από τους ανθρώπους που την αγαπούσαν.

Ο Damian Lewis δεν μπορεί ακόμη να επεξεργαστεί αυτά τα τελευταία λόγια της αγαπημένης του και το μόνο που έχει να προσθέσει είναι πως κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής της με την αρρώστια εκείνη δεν ένιωθε ούτε φόβο, ούτε πικρία, ούτε αυτό-λύπηση.

Το μόνο που ήθελε ήταν να περάσει όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε με την οικογένεια και τους φίλους της, τους οποίους είχε ορκίσει να μην μιλήσουν σε κανέναν για την κατάστασή της.

«Η γενναιοδωρία της ήταν τόσο μεγάλη που ενθάρρυνε εμάς τους τρεις να ζήσουμε, να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες, να έχουμε περιπέτειες. Λίγες μόλις εβδομάδες πριν φώναξε τα παιδιά στο κρεβάτι της και τους είπε: Θέλω ο μπαμπάς σας να έχει φιλενάδες, πολλές, πρέπει όλοι να αγαπήσετε ξανά. Η αγάπη δεν είναι κτητική”, γράφει ο Damian Lewis και βάζει τον δικό του επίλογο: «Θεέ μου την αγαπάμε και ξέρουμε πόσο τυχεροί είμαστε που την είχαμε στη ζωή μας. Πήγαινε τώρα, μονάκριβή μου, στα ουράνια και σε ευχαριστώ».