Η Michelle Obama μίλησε ανοικτά για την κατάθλιψη που βίωσε μέσα στην καραντίνα

Η Michelle Obama μίλησε ανοικτά για την κατάθλιψη που βίωσε μέσα στην καραντίνα

Η σύζυγος του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, μίλησε ανοικτά για τις ψυχικές της μεταπτώσεις.

Η πρώην Πρώτη Κυρία, Michelle Obama, συχνά φαίνεται να χαμογελά -σχεδόν κάθε φορά- όταν τη βλέπουμε στις δημόσιες εμφανίσεις της. Για κάποιους ανθρώπους μοιάζει να τα έχει όλα: δόξα, χρήματα, μια ισορροπημένη οικογένεια, όλα όσα θα ευχόταν οποιοσδήποτε!

Η ζωή της θα έλεγε κανείς πως είναι ιδανική όμως πόσο απέχει όλο αυτό από την πραγματικότητα; Η ίδια λοιπόν, αποκάλυψε πως τα πράγματα τις περισσότερες φορές δεν είναι όπως φαίνονται. Αυτό που εκμυστηρεύτηκε πριν λίγες ημέρες είναι πως μέσα στην καραντίνα βίωσε μια ήπιας μορφής κατάθλιψης.

Σίγουρα δεν είναι η μόνη. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, τα ποσοστά κατάθλιψης στις ΗΠΑ τριπλασιάστηκαν μεταξύ των ενηλίκων κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Σκέψου για τι ποσοστά θα μιλήσουμε αν υπολογίσουμε συνολικά για τον πληθυσμό όλου του πλανήτη!

Στο «The Michelle Obama Podcast», η πρώην Πρώτη Κυρία με φοβερή ειλικρίνεια και φανερά συναισθηματική φόρτιση, εξέφρασε τα όσα βιώνει αυτόν τον καιρό: «Ξυπνάω στη μέση της νύχτας γιατί ανησυχώ για κάτι ή νιώθω πως έχω ένα βάρος να με πλακώνει», είπε. «Προσπαθώ να σιγουρευτώ ότι θα τα καταφέρω, αν και υπήρξαν πολλές στιγμές μέσα στην καραντίνα, όπου απλά ένιωθα πολύ άσχημα». Η Obama επεσήμανε επίσης πόσο απογοητευτικό ήταν να βλέπει τόσους ανθρώπους στις ΗΠΑ να μη φορούν μάσκα από άποψη.

Η Michelle Obama αιτιολόγησε επίσης τα αισθήματα θλίψης που ένιωσε. Η έντονη «φυλετική διαμάχη» στη χώρα ήταν κάτι που την επηρέασε πολύ συναισθηματικά. «Βλέποντας στις ειδήσεις ακόμα μια ιστορία για έναν έγχρωμο που με απάνθρωπο τρόπο τραυματιζόταν ή τον σκότωναν, ή ακόμα και ψευδώς τον κατηγορούσαν για κάτι, ήταν τόσο εξαντλητικό και απογοητευτικό», είπε η Michelle. «Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα βάρος στην ψυχή μου εδώ και λίγο καιρό».

Μετά την ειλικρινή παραδοχή της, πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να της στείλουν μηνύματα στο Instagram για υποστήριξη. «Πρώτα απ' όλα είμαι μια χαρά», έγραψε. «Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για μένα», συνέχισε και ενθάρρυνε τους ανθρώπους να είναι ειλικρινείς σχετικά με τον τρόπο που αισθάνονται αντί να προσποιούνται ότι όλα είναι καλά, όλη την ώρα. «Ελπίζω ότι όλοι επιτρέπετε στον εαυτό σας να βιώσει αυτά που αισθάνεται. Ελπίζω να ακούτε τον εαυτό σας και να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε όλα όσα έρχονται, αλλά και το τι μπορείτε να κάνετε για αυτό».


https://www.instagram.com/p/CNX_u4OrwEj