Επιστρέφει στην Αφρική η Χριστίνα Κοντοβά: Συνεχίζεται το ταξίδι υιοθεσίας (video)

Επιστρέφει στην Αφρική η Χριστίνα Κοντοβά: Συνεχίζεται το ταξίδι υιοθεσίας (video)

Συνεχίζεται το ταξίδι της Χριστίνας Κοντοβά για να γίνει μαμά.

Επιστρέφει στην Ουγκάντα η Χριστίνα Κοντοβά, για να προχωρήσει η διαδικασία της υιοθεσίας της κορούλας της Ada.

Μαζί της η σχεδιάστρια έχει την αδερφή της Μπέτυ Κοντοβά η οποία στηρίζει τη Χριστίνα στη διαδικασία αυτή.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Λιάγκας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μετά το καλοκαίρι, πιθανότατα τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο, οπότε η σχεδιάστρια θα επιστρέψει πια μαζί με την κόρη της στην Ελλάδα.

Στο ξεκίνημα του Απριλίου, η σχεδιάστρια, αποκάλυψε την διαδικασία που ακολουθεί για να γίνει μαμά γράφοντας:

«Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός απο λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα εως ότου την υιοθετήσω. Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου....



Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία. Έγινε όμως σκοπός μέσα απο τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά απο μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία. Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα. Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατα τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία».

Δες τις φωτογραφίες από το ταξίδι της Κοντοβά παρακάτω.