Cher: Πώς βοήθησε στη διάσωση του πιο μοναχικού ελέφαντα του κόσμου

Sabine Camhi
Cher: Πώς βοήθησε στη διάσωση του πιο μοναχικού ελέφαντα του κόσμου

Ένα ντοκιμαντέρ για τον πενταετή αγώνα για την διάσωση ενός ελέφαντα από την κακοποίηση!

Η Cher πότε δεν σκόπευε να εμπλακεί στη διάσωση ενός ελέφαντα 3946 κιλών από έναν ζωολογικό κήπο στο Πακιστάν. Ωστόσο, αφού είδε το hashtag #FreeKaavan στο Twitter, τηλεφώνησε στον Mark Cowne, έναν επιχειρηματία που γνώρισε σε ένα πάρτι κάποτε, ο οποίος είχε βοηθήσει με μετακινήσεις ελεφάντων στην Αφρική.

Προς έκπληξή της, ο Cowne συμφώνησε να ταξιδέψει μαζί της στο Πακιστάν αργότερα την ίδια εβδομάδα. Ο επιχειρηματίας είχε προηγουμένως ασχοληθεί με την επιστροφή ελεφάντων και άλλων ζώων στο Madikwe Game Reserve της Νότιας Αφρικής. Η Cher, εν τω μεταξύ, κατάφερε μέσα από διαπραγματεύσεις με τις κυβερνήσεις τριών χωρών, μια νομική απόφαση πρώτη αυτού του είδους στο Πακιστάν και μια πανδημία, να σώσει τον ελέφαντα. Αυτό το ταξίδι καταγράφεται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ του Smithsonian Channel, με τίτλο «Η Cher και ο πιο μοναχικός ελέφαντας στον κόσμο,» το οποίο κυκλοφόρησε στις 22 Απριλίου στο Paramount +.



Μετά τη γέννησή του το 1985 στη Σρι Λάνκα, ο Kaavan δόθηκε αμέσως ως δώρο στην κόρη του πρωθυπουργού του Πακιστάν. Όπως πολλοί αιχμάλωτοι ελέφαντες, ο Kaavan υπέφερε, ανέπτυξε παχυσαρκία και έπαθε κατάθλιψη. Μάλιστα, σκότωσε δύο από τους φύλακες του με αποτέλεσμα να παραμείνει αλυσοδεμένος μέχρι τη διάσωσή του.

Ο Kaavan πιθανότατα θα ήταν ακόμη πίσω από κάγκελα, εάν δεν ήταν για τις προσπάθειες του Owais Awan, ενός δικηγόρου ο οποίος έκανε μήνυση στον ζωολογικό κήπο. Ο Awan κέρδισε την υπόθεση, θέτοντας προηγούμενο για τα δικαιώματα των ζώων στο Πακιστάν. Απροσδόκητα, το ανώτατο δικαστήριο διέταξε όχι μόνο να ελευθερωθεί ο Kaavan, αλλά και να κλίσει ολόκληρος ο ζωολογικός κήπος, σηματοδοτώντας μια σημαντική νίκη για τα δικαιώματα των ζώων στο Πακιστάν.