Ποιοι ηθοποιοί έχουν υποδυθεί τον Ιησού: H κατάρα που τους ακολούθησε

Ποιοι ηθοποιοί έχουν υποδυθεί τον Ιησού: H κατάρα που τους ακολούθησε

 Δεν ήταν μόνο ο Robert Powell που έκανε τον Ιησού.

Το Πάσχα ολοκληρώνεται σε ένα περίπου εικοσιτετράωρο και για μία ακόμη χρονιά δεν ήταν έτσι όπως το περιμέναμε. Η πανδημία δυστυχώς δεν μας άφησε ούτε φέτος να χαρούμε την εορταστική περίοδο όπως θα θέλαμε με τους δικούς μας ανθρώπους, οπότε η λύση ήταν μονόδρομος. Πάσχα στο σπίτι, συντροφιά με την καλύτερη ταινία όλων των εποχών, που αποτυπώνει το θείο δράμα, τον Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Το αριστούργημα του Franco Zeffirelli ωστόσο δεν ήταν η μόνη ταινία που δημιουργήθηκε, και ο Robert Powell δεν ήταν ο μόνος που υποδύθηκε τον Ιησού. Ανά τα χρόνια είδαμε αρκετούς ηθοποιούς στον ρόλο αυτό και πολλοί πίστευαν εξαρχής πως αυτόν τον ρόλο τον ακολουθεί μία κατάρα.

Η εκπομπή της Δανάης Μπάρκα έκανε ένα σχετικό αφιέρωμα και συγκέντρωσε όλες τις ταινίες και όλους τους ηθοποιούς που κάποια στιγμή στην καριέρα τους ενσάρκωσαν τον ρόλο του θεανθρώπου. Η ζωή και τα πάθη του Χριστού αποτελούν την ωραιότερη ιστορία του κόσμου και έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο, περισσότερες φορές από κάθε άλλη.



Τουλάχιστον 60 ήταν η ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον δύσκολο ρόλο του Ιησού, ενώ δημιουργήθηκε ένας μύθος γύρω από την κατάρα του ρόλου, αφού οι περισσότεροι από αυτούς με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν έκαναν αξιοσημείωτη καριέρα στην πορεία της ζωής τους ή αντιμετώπισαν περίεργα συμβάντα τα οποία είχαν και τραγική κατάληξη.



Δες το βίντεο παρακάτω και διάβασε στη gallery περισσότερες πληροφορίες.