Σε μπελάδες η Kim Kardashian- Γιατί κατηγορείται από την Αστυνομία

Σε μπελάδες η Kim Kardashian- Γιατί κατηγορείται από την Αστυνομία

Τι υποστηρίζει η ίδια μετά από τον σάλο που προκλήθηκε.

Η Kim Kardashian αρνήθηκε τις κατηγορίες από την αρχή. Τι κι αν κάποιοι ισχυρίστηκαν πως η reality star αγόρασε ένα ρωμαϊκό άγαλμα που οι Ιταλοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι βρέθηκε λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες; Η Kim ισχυρίστηκε πως όλα αυτά είναι κακοήθειες και ουδέποτε δέχτηκε να γίνει συνένοχος σε αρχαιοκαπηλία.

Το άγαλμα, που ταυτοποιήθηκε από τον 1ος-2ος αιώνας μ.Χ., κατασχέθηκε στο λιμάνι του Λος Άντζελες τον Ιούνιο του 2016, όταν ένας αξιωματικός της Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ ανέφερε μια αποστολή «πιθανώς προστατευόμενης πολιτιστικής ιδιοκτησίας από Ιταλία», στην Ασφάλεια, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που έλαβε το PEOPLE.



Το άγαλμα ήταν μέρος μιας αποστολής που περιγράφεται σε τελωνειακές μορφές ως 40 κομμάτια από «Αντίκες και μοντέρνα αντικείμενα επίπλων και διακοσμήσεων» αξίας 745.882 δολαρίων, με τον εισαγωγέα να αναφέρεται ως «Kim Kardashian dba Noel Roberts Trust».

Εκπρόσωπος της Kardashian αναφέρθηκε στο NBC News για το θέμα λέγοντας ότι το KKW Beauty «δεν αγόρασε ποτέ αυτό το κομμάτι και πως κι εκείνοι πρώτη φορά μαθαίνουν για την ύπαρξή του».

Εκπρόσωποι της Kim είπαν: «Πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει αγοραστεί χρησιμοποιώντας το όνομά της χωρίς εξουσιοδότηση χωρίς ποτέ η ίδια να γνωρίζει για τη συναλλαγή αυτή» δήλωσαν συνεχίζοντας: «Βοηθάμε στην έρευνα και ελπίζουμε ότι το άγαλμα θα επιστραφεί στους νόμιμους κατόχους σύντομα», συμπλήρωσαν με δήλωσή τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αξιωματούχοι που ερευνούσαν την προέλευση του αγάλματος έλαβαν τιμολόγιο πώλησης του αγάλματος από τον Βέλγο σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Axel Vervoordt, με τον οποίο είχε συνεργαστεί η Kardashian για να σχεδιάσει το σπίτι της στο Noel Robert Trust με ημερομηνία 11 Μαρτίου 2016. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι τελωνειακοί βρήκαν μια αόριστη δήλωση υπογεγραμμένη από τον Robert Lauwers, διευθυντή του ιστορικού καλλιτεχνικού τμήματος του Vervoordt, δηλώνοντας ότι το άγαλμα «δεν προέρχεται από την Ιταλία» , το οποίο φέρεται να αντιφάσκει με τιμολόγιο από την Masterpiece International, τον μεσίτη που πούλησε το άγαλμα, που δείχνει ότι το έργο τέχνης είναι από την Ιταλία.

Ένας εκπρόσωπος της Vervoodt δήλωσε στο CNN ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι αυτό το κομμάτι εισήχθη παράνομα από την Ιταλία. Ο πελάτης μας, καθώς και η γκαλερί μας και η γκαλερί από την οποία αγοράσαμε το κομμάτι, ενεργούσαν πάντα με καλή πίστη σε όλα τα έργα τους».

Σύμφωνα με την καταγγελία, το άγαλμα έχει εξεταστεί από αρχαιολόγο από το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιταλίας, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι κλασικού στιλ από την αρχή έως τα μέσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Δεδομένου ότι το άγαλμα «δεν είχε αναφερθεί ως τυχαίο εύρημα ούτε ως αντικείμενο αίτησης για άδεια εξαγωγής, το οποίο και τα δύο είναι υποχρεωτικά από το νόμο στην Ιταλία από το 1909», ο αρχαιολόγος πιστεύει ότι λεηλατήθηκε, λαθραία και εξήχθη παράνομα από την Ιταλία.