10 χρόνια χωρίς την Amy Winehouse! Προσωπικά της αντικείμενα σε δημοπρασία βγάζει η οικογένεια

Κατερίνα Ιωακείμ
10 χρόνια χωρίς την Amy Winehouse! Προσωπικά της αντικείμενα σε δημοπρασία βγάζει η οικογένεια

Θέλεις κι εσύ τα σκουλαρίκια ή ένα φόρεμα της Amy που αγάπησες; Συντονίσου! 

Ήταν απομεσήμερο καλοκαιριού όταν ο σωματοφύλακας της Amy Winehouse άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας στο λονδρέζικο σπίτι του ατμοσφαιρικού Camden Town για να την ξυπνήσει επιτέλους. Δεν ξυπνούσε ποτέ νωρίς αλλά αυτή τη φορά ο είχε παρακάνει. Ήταν πια περασμένες 3. Την είδε ξαπλωμένη στην ίδια ακριβώς θέση που την είχε δει και στις 10 πμ όταν προσπάθησε να την ξυπνήσει. Αρχικά σκέφτηκε πως ήταν πάρα πολύ κουρασμένη γιατί όλο το βράδυ, μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, άκουγε μουσική, έβλεπε τηλεόραση και γελούσε.

Στις 3.45 μμ ώρα Βρετανίας δύο ασθενοφόρα κατέφτασαν στο σπίτι. Η Amy δεν είχε σφυγμό. Δεν ανέπνεε πια. Λίγο αργότερα η Scotland Yard επιβεβαίωσε τον θάνατό της. Αίτια θανάτου; Ανεξήγητα! Ήταν 23 Ιουλίου 2011. Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια.



Σήμερα οι γονείς της Amy Winehouse, αποκαλύπτουν στην βρετανική Mirror ότι δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν στο σπίτι τα ρούχα της, τα παπούτσια της, τα προσωπικά αντικείμενα που εκείνη αγαπούσε.

«Τα πράγματα της Amy βρίσκονται κλειδωμένα σε μια τεράστια ντουλάπα και η οικογένεια αποφάσισε να κρατήσει τα πιο σημαντικά για εμάς προσωπικά της αντικείμενα και τα υπόλοιπα να τα δώσουμε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς, προκειμένου να βοηθήσουμε άλλους ανθρώπους», δήλωσε ο πατέρας της, Mitch Winehouse, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χαμό του παιδιού του: «Πλησιάζει η επέτειος συμπλήρωσης 10 χρόνων από τον θάνατό της, και κάθε φορά που κάποιος από την οικογένεια ανοίγει αυτή την πόρτα συγκλονίζεται βλέποντας τα υπέροχα φορέματά της να κρέμονται στις κρεμάστρες. Αποφασίσαμε να δώσουμε αυτά τα ρούχα της σε δημοπρασίες».



Η δημοπρασία θα γίνει από την Julien's Auctions, που εδρεύει στο Beverly Hills, σε ημερομηνία που θα οριστεί μέσα στον Νοέμβριο και τα ποσά που θα συγκεντρωθούν αναμένεται να είναι ιλιγγιώδη καθώς ανάμεσα στα αντικείμενα περιλαμβάνονται «θρυλικά φορέματα, κοσμήματα και αξεσουάρ» της Amy Winehouse!



Ο φάκελος θανάτου της Amy Winehouse άνοιξε ξανά από τις βρετανικές αρχές αρκετούς μήνες μετά τον θάνατό της. Στις 26 Οκτωβρίου 2011, ανακοινώθηκε πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα η Amy Winehouse πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών στη ζωή της που δηλητηρίασαν το αίμα της.

Τη νύχτα του θανάτου της η περιεκτικότητα του αλκοόλ που υπήρχε στο αίμα της ήταν, όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την υπόθεση, 416 mg ανά 100 ml (0,416%) πέντε φορές περισσότερη από το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ: "Οι συνέπειες αυτών των δυνητικά θανατηφόρων επιπέδων αποτέλεσαν την αιτία του αιφνίδιου θανάτου της".

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η γιατρός της στις αρχές, η Amy προσπαθούσε να αποτοξινωθεί από αλκοόλ και ουσίες αλλά τρεις μόλις μέρες πριν το μοιραίο βράδυ κύλησε ξανά...