MasterChef: Αποχώρησε ο Σκορδάκης! Αποθέωση της Μαργαρίτας

Κατερίνα Ιωακείμ
MasterChef: Αποχώρησε ο Σκορδάκης! Αποθέωση της Μαργαρίτας

Το χταπόδι... τον νίκησε τελικά τον Νίκο που έμεινε εκτός επτάδας - Πώς τον κέρδισαν Μαργαρίτα και Παύλος 

Ο δημιουργός της μπλε ομάδας ήταν τελικά εκείνος που απόψε έπρεπε να βγάλει την ποδιά του και να κλείσει την πόρτα του MasterChef πίσω του. Ο Νίκος Σκορδάκης δεν κατάφερε να μαγειρέψει καλύτερα απο την Μαργαρίτα Νικολαϊδη, που έβγαλε το καλύτερο πιάτο και τον Παύλο Χάππιλο που πήρε δύο βαθμούς παραπάνω και συνεχίζει στο μαγειρικό ριάλιτι.

nikos

Το πιάτο αντιγραφής που παρουσίασε ο αγαπημένος των παικτών, Νίκος Θωμάς, είναι η αλήθεια ότι τους δυσκόλεψε και τους τρεις παίκτες καθώς ήταν εξαιρετικά υψηλών απαιτήσεων. Ο "Σαμουράι της κουζίνας", όπως τον αποκάλεσε ο Αλέξανδρος... από τον εξώστη, έφτιαξε ένα χταπόδι με λαρδί και πατάτες βανίλιας τόσο νόστιμο που οι 3 διαγωνιζόμενοι... το εξαφάνισαν απο το πιάτο (με πρώτη και καλύτερη τη Μαργαρίτα).



Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το επεισόδιο όλα κύλησαν διαφορετικά. Με σχόλια αγαπησιάρικα, με συγκίνηση, με κλάματα (όχι μόνο από τον Παύλο -που χαρακτήρισε τον εαυτό του "ο κλαψιάρης της σεζόν"- αλλά και από το Νίκο!) και ελάχιστες κακίες που ήρθαν κυρίως από τον εξώστη.

Από αυτό το... λίγο ωστόσο καταλάβαμε πως ο "κακός χαμός"... θα γίνει στην ομαδική που έρχεται (και μπορεί να είναι η τελευταία). Σαρακίνης και Αυλωνίτης είπαν ξεκάθαρα πως περιμένουν την Μαρίνα "στη γωνία" και σκέφτονται να την βάλουν αρχηγό στην ομαδική δοκιμασία για να την δυσκολέψουν περισσότερο.

Και ενώ οι δυο τους έλεγαν αυτά, στους καναπέδες των διαγωνιζόμενων, τόσο ο Νίκος όσο και ο Παύλος εξομολογήθηκαν πως αν και αντίπαλοι θέλουν να δουν την Μαργαρίτα όχι μόνο να μπαίνει στους "7" -αφήνοντας έναν εκ των δύο απέξω- αλλά να βγαίνει νικήτρια!

"Θέλω να δω την Μαργαρίτα στον τελικό. Γιατί θα πιάσει τόπο και τα λεφτά και ο τίτλος", είπε ο Νίκος ενώ ο Παύλος μονολογούσε: "Θέλω να κερδίσει γυναίκα φέτος. Καιρός είναι"...

Παρά το άγχος και την πίεση της αποχώρησης οι τρεις υποψήφιοι δεν έχασαν στιγμή το χιούμορ τους. Επική η ατάκα της Μαργαρίτας στο σχόλιο του Κοντιζά ότι μόνο οι δυο τους δεν έχουν μουστάκι στο πλατό: "Εντάξει σεφ κι εμείς κάτι έχουμε αλλά το βγάζουμε”!



Το βιαστικό στήσιμο του πιάτου και η αστοχία στον ταραμά και το λαρδί κόστισαν στον Νίκο τους 2 βαθμούς που τον έθεσαν εκτός παιχνιδιού.

Οι βαθμολογίες των 3:

ΜΑΡΙΝΑ: Σωτήρης Κοντιζάς 8, Πάνος Ιωαννίδης 8, Νικος Θωμας 8, Λεωνίδας Κουτσόπουλος 8.

ΠΑΥΛΟΣ: Σωτήρης Κοντιζάς 7, Πάνος Ιωαννίδης 7, Νικος Θωμας 7, Λεωνίδας Κουτσόπουλος 7.

ΝΙΚΟΣ: Σωτήρης Κοντιζάς 7, Πάνος Ιωαννίδης 7, Νικος Θωμας 6, Λεωνίδας Κουτσόπουλος 6.

Μαρίνα και Παύλος γύρισαν στο σπίτι και... δες τι τους περιμένει (όπως και τους υπόλοιπους 5) την επόμενη μέρα:



Οι πρώτες αντιδράσεις στο twitter ήταν σχεδόν σαν... τις δικές μας: