Barack Obama: Οι κόρες μου απέκτησαν φοβίες εξαιτίας μου

Κατερίνα Ιωακείμ
Barack Obama: Οι κόρες μου απέκτησαν φοβίες εξαιτίας μου

«H Sasha και η Malia δεν θα ασχοληθούν ποτέ με την πολιτική. Ποτέ»!

Ο Barack Obama θα είχε κάθε λόγο να στρώσει κόκκινο χαλί για την είσοδο των κοριτσιών του στη διεθνή πολιτική σκηνή. Κι όμως αυτό το ενδεχόμενο θεωρείται απίθανο, σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος στο "The Late Late Show" με τον James Corden".

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, και ένας από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς του 21ου αιώνα, δήλωσε πως τα χρόνια που η Sasha και η Malia έζησαν στον Λευκό Οίκο ήταν μια τραυματική εμπειρία για εκείνες.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Barack Obama, ο οποίος βρέθηκε στο οβάλ γραφείο για οκτώ χρόνια (20 Ιανουαρίου 2009 – 20 Ιανουαρίου 2017) δήλωσε πως οι κόρες του παρουσίασαν σημάδια τραυματικού σοκ από το γεγονός ότι άντρες των Μυστικών Υπηρεσιών τις ακολουθούσαν παντού κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Από τις διακοπές με τους γονείς σε εξωτικά νησιά, μέχρι τα πρώτα ραντεβού και τις πρώτες συναυλίες με φίλους, μέλη της προεδρικής ασφάλειας ήταν πάντα "εκεί".



Η Malia είναι σήμερα 22 ετών και η Sasha 19 ενώ όταν μπήκαν στον Λευκό Οίκο –με όλα τα φώτα του πλανήτη στραμμένα επάνω τους- ήταν 10 και 7 χρόνων αντίστοιχα. Πέρασαν ουσιαστικά όλη τους την εφηβεία υπό το άγρυπνο βλέμμα των ανθρώπων της Μυστικών Υπηρεσιών.

Ο πρώην πρόεδρος –απολύτως σοβαρά αυτή τη φορά- εξήγησε πως οι κόρες του εξελίσσονται σε εντυπωσιακές νέες γυναίκες οι οποίες ωστόσο θα βρουν κάποιον άλλο τρόπο να υπηρετήσουν την κοινότητα (σ.σ. ο όρος «κοινότητα» είναι εξαιρετικά σημαντικός για τους Αμερικανούς), έξω από τον στίβο της πολιτικής!



"Εσείς οι νέοι μπαμπάδες θέλω να θυμάστε πως οι κόρες τσεκάρουν πάντα πώς ο μπαμπάς φέρεται στη μαμά τους"...Πολύ μας είχατε λείψει mr President!

Ο 60χρονος Barack Obama εκτίμησε πως οι κόρες του θα πρέπει να έχουν "μεγάλη ανοχή στην ανοησία, την βλακεία και την κακία" αν θελήσουν να ακολουθήσουν μια καριέρα σαν τη δική του αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν συμφωνεί καθόλου με αυτό θα σταθεί στο πλευρό τους σε περίπτωση που αποφασίσουν να διεκδικήσουν κάποιο αξίωμα: «Θέλω να προστατέψω τα κορίτσια μου από αυτά τα πράγματα. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν αποφάσισαν να το κάνουν, προφανώς θα ήμουν εξαιρετικά υπερήφανος για εκείνες".



Αυτό ήταν το χολιγουντιανό σενάριο για μια κόρη προέδρου των ΗΠΑ και... αυτό που θα δεις στη gallery ήταν (και σε κάποιες περιπτώσεις είναι ακόμα) η καθημερινότητα για την Sasha και η Malia: